Trei judecatori au REFUZAT sa judece contestatia ALINEI BICA referitoare la arestul preventiv

Trei judecatori de la Curtea Suprema au refuzat marti sa judece contestatia fostei sefe a DIICOT ALINA BICA privind arestul preventiv.

Abia al patrulea judecator a acceptat sa judece cauza. La aceasta ora, magistratii curtii au ramas in pronuntare.

ALINA BICA si CRINUTA DUMITREAN cer magistratilor Curtii Supreme sa fie cercetate in libertate. Bica si Dumitrean au fost arestate in dosarul atribuirii ilegale de despagubiri la ANRP.

Citeste si: Inspectia Judiciara va demara CONTROALE AMANUNTITE la DIICOT

ALINA BICA a fost arestata in dosarul de coruptie in care este cercetata pentru abuz in serviciu, dupa despagubirea acordata pentru un teren supraevaluat din Bucuresti de o Comisie de la ANRP in care se afla chiar fostul procuror. In acelasi dosar a fost arestata si fosta sefa a ANRP CRINUTA DUMITREAN, presedintele Comisiei care a aprobat despagubirea.

Alaturi de alti inculpati, cele doua sunt acuzate de prejudicierea bugetului de stat cu peste  61 de milioane de euro pentru supraevaluarea unui teren al omului de afaceri STELIAN GHEORGHE. Si acesta a fost trimis in judecata si este cercetat sub control judiciar.

Citeste si: ALINA BICA si CRINUTA DUMITREAN raman in AREST PREVENTIV

Terenul care a ajuns, prin interpusi, la ALINA BICA, fosta sefa a DIICOT ar fi fost, de fapt, rasplata pentru ajutorul dat de magistrat lui Gheorghe Stelian in 2011. Atunci, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor i-a aprobat acestuia dosarul intocmit pe baza unei expertize trucate, care tripla artificial valoarea terenului.