Cautarile pe Lacul Siutghiol au fost intrerupte. Persoanele cautate s-au speriat de sirenele ambulantelor si au ajuns singure la mal

UPDATE ora 22.00: Cautarile pe lacul Siutghiol au fost intrerupte, miercuri seara, dupa ce cele trei persoane presupuse disparute au fost gasite de politisti, acestea ajungand tefere la mal, in partea dinspre localitatea Ovidiu, transmite Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, Anca Chirita, a declarat pentru Agerpres ca cei trei barbati cautati timp de peste trei ore ar fi spus ca, dupa ce au auzit sirenele ambulantelor si echipajelor de interventie s-au speriat si au fugit, ajungand singure la malul lacului.

Se pare ca cei trei indivizi erau braconieri aflati la pescuit.

Autoritatile au intrat in alerta, miercuri, in urma unui apel primit aproape de ora 17.00, la numarul unic de urgenta 112, prin care s-a anuntat ca trei persoane aflate pe lacul Siutghiol au nevoie de ajutor, dupa ce s-ar fi spart cu ei gheata formata la suprafata apei.

_________

STIRE INITIALA: Trei persoane au disparut in Lacul Siutghiol, miercuri dupa-amiaza, acoperit de gheata. Presa locala noteaza ca cele trei persoane erau pescari. Ajunsi in larg, gheata a cedat sub greutatea lor, informeaza Neptun TV, care mai precizeaza ca pompierii au incercat sa ajunga in zona indicata, insa au nu mai putut inainta din cauza ca stratul de gheata este prea subtire. Pentru scoaterea lor din apa a fost chemat un echipaj de scafandri.

Apelul a fost facut la 112 de o femeie care locuieste intr-un bloc situat pe marginea Lacului Siutghiol. Cei trei oameni ar fi cazut chiar in locul in care s-a prabusit elicopterul SMURD. Fortele ISU s-au deplasat in zona si incearca sa gaseasca cele trei persoane care ar fi cazut in apele inghetate. Apa este aproape in totalitate inghetata, insa undeva spre mijloc se afla un ochi de apa pe care s-ar fi putut pune o barca.

Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Raed Arafat, a afirmat ca s-a luat legatura cu persoana care sustine ca a vazut disparitia celor trei persoane in Lacul Siutghiol si s-a dispus trimiterea unui elicpter militar si a scanfandrilor pentru a cauta persoanele care ar fi cazut in lac.

“Pe baza apelului 112 am luata legatura cu doamna care sustine ca a vazut trei oameni. A fost activat tot mecanismul de interventie, am lansat deja scafandri militari, am apelat si la un elicopter militar. Nu avem confirmarea deocamdata pentru ca nu se vede nimic. Cautarile continua, este un lac foarte mare. Cineva discuta acum cu doamna care a anuntat sa analizam daca ne-a scapat ceva. Daca oamenii sunt din pacate inecati, va trebui sa avem cautari cu scafandri. Cautarile continua”, a declarat Raed Arafat.

Pompierii militari au fost anuntati după ora 17.20 sa intervina, pentru ca trei persoane ar fi cazut in lacul Siutghiol, acoperit de gheata.

Medicii de la Ambulanţa Constanţa nu pot să intervină pe lac, iar pompierii de la ISU Dobrogea nu au cum să ajungă la victime pentru că gheaţa nu îi poate susţine.