Trei persoane au fost RETINUTE in dosarul pentru DISTRUGEREA operelor lui CONSTANTIN BRANCUSI prin spalarea cu jet de apa

Monica Vladoianu, consilier superior in cadrul Directiei pentru Cultura si Patrimoniu Gorj, Orzan Mihaela, consilier la Primaria Targu Jiu si arhitectul Camui Iulian au fost RETINUTI, joi, de politisti, masura avand legatura cu spalarea cu jet de apa a operelor lui CONSTANTIN BRANCUSI din Targu Jiu.

Operele lui CONSTANTIN BRANCUSI au fost distruse dupa ce au fost spalate cu jet de apa sub presiune. ‎Monica Vladoianu, consilier superior in cadrul Directiei pentru Cultura si Patrimoniu Gorj si Orzan Mihaela, consilier la Primaria Targu Jiu, sunt acuzate de abuz in serviciu. Arhitectul Camui Iulian este acuzat de favorizarea infractorului.‎

Citeste si: Guvernul va plati o comisie care sa verifice de ce s-a ingalbenit Poarta Sarutului

“Masa Tacerii”, “Poarta Sarutului” si “Aleea Scaunelor” au fost spalate, in 2013, cu jet cu apa sub presiune, la finalul operatiunii proiectantul lucrarilor de restaurare, Dorin Danila, acuzand Institutul National al Patrimoniului ca “Poarta Sarutului” s-a ingalbenit, dupa ce sarurile de fier au iesit la suprafata.

Citeste si: Un MUZEU dedicat lui CONSTANTIN BRANCUSI va fi infiintat la Craiova

In luna februarie 2014 a fost deschis un dosar penal in care s-au facut cercetari cu privire la modul in care s-au realizat operatiunile de spalare a operelor lui Brancusi din Targu Jiu.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro