Trei POLITISTI din Bucuresti, urmariti PENAL pentru TALHARIE

Procurorii Parchetului Capitalei au dispus inceperea urmaririi PENALE pe numele a trei agenti din cadrul Politiei Sectorului 5, pentru comiterea infractiunilor de TALHARIE si complicitate la TALHARIE, dupa ce acestia au primit bani sub amenintare de la mai multi comercianti.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, este vorba despre Ionut Cristian Baciu, Alexandru Dobre si Ovidiu Niculescu.

Anchetatorii sustin ca, la data de 23 decembrie 2013, cei trei POLITISTI s-au deplasat la un complex comercial din Sectorul 2 al Capitalei si au cerut unui comerciant sa-si inchida standul si sa puna “la vedere” orice mijloace de comunicare (telefoane mobile, laptop).

Citeste si: SEFII POLITIEI DIN BISTRITA raman in AREST PREVENTIV

In acest context, Alexandru Dobre l-a amenintat pe comerciant ca il va retine pentru 30 de zile si ii va intocmi dosar penal, deoarece este la a doua “abatere” pentru evaziune fiscala, precum si ca ii va confisca suma de 3.800 lei reprezentand incasarile obtinute in acea zi, el primind de la comerciant suma de 2.500 dolari americani.

La data de 27 decembrie 2013, cei trei POLITISTI au amenintat un alt comerciant ca ii vor inchide punctul de lucru, primind in urma amenintarilor suma de 7.000 lei.

Citeste si: Sefi din IPJ Bistrita-Nasaud au ascuns accidente rutiere grave. Implicati erau chiar angajati ai MAI

Procurorii l-au retinut joi pe Ionut Baciu pentru 24 de ore, in timp ce ceilalti doi POLITISTI se afla in detentie, fiind anterior trimisi in judecata in stare de arest preventiv de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti pentru savarsirea, in aceeasi perioada, a unor fapte similare, pentru care au fost condamnati in prima instanta de catre Tribunalul Bucuresti.

Sursa foto: radioiasi.ro