Trei profesori au fost DEMISI si 20 vor primi salarii mai mici, dupa FRAUDA la proba de bacalaureat din PIATRA NEAMT

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a declarat joi ca trei profesori au fost sanctionati cu desfacerea contractelor de munca si alti 20 cu taieri salariale, in urma depistarii unui caz de frauda la bacalureatul de la Colegiul “Vasile Conta” din Piatra Neamt, informeaza Mediafax.

Acesta anunta in data de 10 iulie ca la Piatra Neamt a fost depistat un caz de frauda la proba de bacalaureat la centrul de examinare de la Colegiul “Vasile Conta”, in urma caruia 20 de elevi au fost eliminati.

CITESTE SI: BACALAUREAT 2015 Ministrul Educatiei: In judetele unde PROMOVABILITATEA a fost sub 50% se vor lua MASURI

Drept urmare, 3 profesori au fost sanctionati cu desfacerea contractelor de munca si 20 cu taierea salariului cu 15% pentru o perioada cuprinsa intre doua si cinci luni.

Astfel de sanctionari au primit si profesorii de la Liceul “Traian Vuia” din Faget, judetul Timis, dupa ce ar fi lasat elevii sa copieze la bacalaureat. Aici noua profesori au primit sanctiunea de desfacere a contractului de munca, iar 31 de cadre didactice vor primi salarii mai mici.

CITESTE SI: BAC 2015: Ministrul Educatiei a trimis Corpul de Control la un liceu din Judetul BIHOR. Vezi motivul

Alti 28 de profesori care au facut parte din comisia de bacalaureat de la Colegiul Tehnic “Unirea Stei”, din Bihor, au fost sanctionati disciplinar.