Trei pui de caprioara tinuti in captivitate de un primar: Politia l-a sanctionat pe edil

Rafael Dunarintiu, primarul orasului Baia de Arama din judetul Mehedinti, a fost prins de catre politisti cu trei pui de caprioara, pe care ii crestea in captivitate.

Edilul a fost sanctionat contraventional, deoarece crestea fara drept, in gospodaria sa, cei trei pui de caprioara, un mascul si doua female. Dunarintiu a spus ca a gasit animalele intr-o padure aflata in proprietatea sa. Politistii au mentionat ca edilul ar fi trebuit sa anunte Directia Sanitara Veterinara Mehedinti in momentul in care s-a hotarat sa pastreze puii de caprioara.

“In urma cercetarilor efectuate de lucratorii Serviciului arme explozivi si substante periculoase s-a constat ca cel in cauza a anuntat politistii din localitate in legatura cu aducerea acasa a celor trei pui de caprioara, dar nu a anuntat si Directia Sanitara Veterinara Mehedinti pentru a fi luati in evidenta”, a explicat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, Nicolae Lohon.

Primarul a marturisit ca nu stia ca trebuie sa anunte in scris autoritatile veterinare in legatura cu faptul ca are grija de animalele salbatice. In schimb, el sustine ca a informat medicul veterinar de circumscriptie si i-a solicitat servicii pentru tratarea puilor de caprioara, pentru ca acestia au fost gasiti intr-o stare proasta de sanatate. 

sursa foto: codrosu.ro