Trei romance, in echipa ideala a CM de HANDBAL under 18

Sportivele romane Lorena Ostase, Bianca Maria Bazaliu si Cristina Laslo au fost incluse in echipa ideala a Campionatului Mondial de handbal feminin under 18, conform site-ului oficial al federatiei internationale de profil.

Echipa ideala a fost aleasa de un juriu format din experti IHF. Cea mai buna jucatoare a turneului din Macedonia a fost desemnata germanca Emily Bolk.

Lorena Ostase a fost aleasa cel mai bun pivot, Bianca Bazaliu cel mai bun inter stanga, iar Cristina Laslo cel mai bun centru.

Din echipa ideala a turneului mai fac parte Jessica Jochims (Germania), Itana Grbic (Muntenegru), Stine Bindlev Holm (Danemarca), Durdina Malovic (Muntenegru) si Sojeong Yu (Coreea de Sud).

Citeste si: Presedintele Federatiei Romane de Handbal: Este o generatie crescuta frumos

Echipa nationala de handbal feminin under 18 a Romaniei a castigat, duminica, titlul mondial, impunandu-se in finala cu Germania, scor 32-21 (15-7), la competitia desfasurata in Macedonia.

Sportivele romane au inceput Campionatul Mondial din Macedonia in grupa C, alaturi de Danemarca, Germania, Argentina, Macedonia si Uzbekistan. Romania s-a clasat a doua in aceasta grupa, in care de asemenea a invins Germania, scor 27-25, si a acces in optimi, faza in care a trecut de Croatia, scor 28-22. In sferturile de finala, handbalistele din Romania au invins Olanda, scor 36-22, iar in semifinale s-au impus in fata Muntenegrului, scor 28-25.

Citeste si: Romania, campioana mondiala la handbal (junioare)

La editia din 2012, medalia de aur a fost castigata de Danemarca, urmata pe podium de Rusia si Norvegia. Echipa Romaniei s-a clasat atunci pe locul patru, dupa ce a pierdut finala mica.