TRENCIN – STEAUA 0-2 si campioana Romaniei este aproape de CALIFICARE in turul 3 preliminar CHAMPIONS LEAGUE

Campioana Romaniei, STEAUA BUCURESTI, a invins in deplasarea de la Zilina pe FK TRENCIN, cu scorul de 2-0 si face un pas important pentru calificarea in turul 3 preliminar al UEFA CHAMPIONS LEAGUE. 

Prima repriza s-a desfasurat sub semnul echilibrului. Dupa o perioada lunga de tatonare in care s-a putut nota doar cateva suturi de la distanta, Steaua s-a apropiat prima de gol cand in min 35 golul marcat de capitanul VARELA a fost anulat pentru o pozitie de ofsaid. A urmat apoi o sansa irosita de atacantul GREGORY TADE, pentru ca ocazia primei reprize sa fie semnata de gazde, dupa ce sutul lui Van KESSEL a fost scos de pe linia portii de fundasul GUILLHERME. La faza imediat urmatoare portarul VALENTIN COJOCARU a scos sutul lui BERO, iar astfel prima repriza se termina cu o remiza alba. 

CITESTE SI: STEAUA BUCURESTI este foarte aproape sa mai transfere doi jucatori de TOP din LIGA I

A doua repriza a inceput cu Steaua ceva mai ofensiva, in special dupa iesirea lui Alexandru CHIPCIU si intrarea lui HAMROUN, care a dinamizat jocul campioanei Romaniei. Astfel, lovitura libera obtinuta de algerian a fost transformata in gol de NICUSOR STANCIU, care a profitat de plasamentul slab al portarului advers.

Stelistii au profitat de acest moment si au mai inscris inca o data, in minutul 69, dupa ce o deviere a aceluiasi Tade l-a gasit perfect pe Adrian POPA care a centrat in fata portii pentru Hamroun, iar algerianul proaspat transferat de la Otelul Galati a avut de indeplinit o simpla formalitate. Dupa cele doua goluri inscrise de “ros-albastri” jocul slovacilor s-a taiat, iar Steaua a avut posesia in finalul meciului, fiind in mai multe randuri aproape sa inscrie si pentru a treia oara in poarta campioanei Slovaciei.

Meciul cu Trencin reprezinta prima victorie pentru noul antrenor MIREL RADOI, dupa ce a fost infrant in Supercupa Romaniei de ASA TARGU-MURES si a reusit doar un egal din Liga Intai cu PETROLUL PLOIESTI.

Returul cu FK Trencin se va juca miercuri, 22 iulie, pe National Arena. Din pacate pentru suporterii Stelei partida se va desfasura fara spectatori in urma abaterilor savarsite de acestia la ultima partida europeana pentru Steaua, cu Dinamo Kiev in grupele Europa League.  

Sursa foto: Gazeta Sporturilor