Trenul Regal de Ziua Nationala! Principele Radu si ministrul Transporturilor, drum simbolic de la Sinaia la Bucuresti

Ministerul Transporturilor va desfasura, in perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, proiectul “Calatori prin istorie. 1 Decembrie 1918 – 2013”, eveniment ce va avea loc in Gara Regala Sinaia, Gara de Nord si la Muzeul Cailor Ferate Romane.

Principesa Mostenitoare si Principele Radu vor efectua un drum simbolic, de la Gara Sinaia la Gara de Nord din Bucuresti, cu Trenul Regal, fiind insotiti de Principesa Elena si de Principele Nicolae, precum si de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

In cadrul acestui eveniment, un lot selectionat dintre copiii olimpici ai Romaniei va fi invitat sa calatoreasca in Trenul Regal pana la Sinaia, unde se va organiza si o vizita a Palatului Pelisor.

Trenul va stationa in gara Regala Sinaia in perioada 29 noiembrie- 1 decembrie. Sambata, 30 noiembrie 2013, Trenul Regal va putea fi vizitat in Gara Regala Sinaia de catre publicul larg, asigurandu-se un ghid din partea Societatii Feroviare de Tursim, cat si din partea Casei Regale a Romaniei.

Programul Trenului Regal

Trenul Regal va pleca la ora 13 din Gara Sinaia, iar plecarea va fi precedata de un ceremonial, care va incepe la ora 12.45. Accesul publicului si al presei este liber, fara invitatii.

Trenul Regal va ajunge in Gara Campina la ora13:35, unde se va opri 10 minute. Va avea loc un ceremonial, la care accesul publicului este liber. Trenul Regal va ajunge in Gara Ploiesti Vest la ora 14:23, unde se va opri 15 minute. Va avea loc un ceremonial, la care accesul publicului si al presei este liber.

Trenul Regal va ajunge la Gara de Nord la ora 15:45. Principesa Mostenitoare, Principele Radu, Principesa Elena si Principele Nicolae, alaturi de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, vor participa la ceremonia de inaugurare a “Salonului Regal” de la Gara de Nord, restaurat in forma originala, din vremea Regelui Carol I. 

Calatoria este initiata si gazduita de Ministerul Transporturilor. Gara de Nord (1872) si Gara din Sinaia (1913) sunt edificii ridicate sub domnia Regelui Carol I.