TRENURILE SOARELUI 2016, LANSATE AZI DE CFR CALATORI. TARIFE si ORAR

CFR anunta, joi, lansarea programului estival de transport Trenurile Soarelui 2016. Astfel, timp de trei luni, pana la 13 septembrie, turistii vor putea calatori spre litoral cu peste 40 de trenuri care vor asigura legaturi din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii, transmite CFR intr-un comunicat de presa remis Ziare.

Cat costa biletele

Pretul intreg pentru o calatorie Bucuresti – Constanta, fara reduceri, este de 33,40 de lei la tren Regio si de 60 de lei la tren IR. Un bilet dus-intors are 10% reducere si costa la clasa a doua 60,90 de lei la tren Regio si 108,80 de lei la tren IR.

Daca il cumperi inainte cu 21 de zile, reducerea este de 25% si biletul la clasa a doua costa 46 de lei la tren IR si 26,05 de lei la tren Regio. CFR pune la dispozitie si oferta Minigrup 2-5 cu reduceri acordate de pana la 25%, chiar pana la 30% la cumpararea online.

Elevii si studentii care aleg sa mearga cu Trenul Tineretului, Bucuresti – Constanta (tarifat ca tren Regio), vor plati 18,65 de lei. CFR precizeaza in comunicat ca toate tarifele mentionate includ si tariful de rezervare loc de 3,9 de lei.

Toate trenurile InterRegio sunt dotate cu instalatii de climatizare si prize, iar Trenurile Litoral, de viteza sporita (IR 1983, IR 1582, IR 1587 si IR 1588) Bucuresti – Constanta si retur, au si vagon bar. De asemenea, de la Bucuresti Nord la Constanta si retur, trenurile IR 1585 si IR 1586 dispun de Wi-Fi gratuit.

Cat dureaza drumul pana la mare

Trenurile Litoral, care fac parte din program, vor circula fara oprire intre Bucuresti Nord si Constanta si vor ajunge la destinatie in doua ore. Durata calatoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucuresti – Constanta, este in medie de aproximativ 2 ore si 20 minute.

Programul pentru Delta Dunarii

Pentru cei care intentioneaza sa isi petreaca vacanta in Delta Dunarii, CFR anunta ca un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucuresti Nord – Tulcea Oras si retur: IR 1989 cu plecare din Bucuresti la 06:42 si sosire in Tulcea Oras la ora 12:00.

La intoarcere, trenul pleaca din Tulcea Oras la ora 13:35 si ajunge in Bucuresti Nord la ora 18:56. De asemenea, in fiecare zi, celelalte 4 trenuri Regio (2 dus/ 2 intors) din graficul zilnic vor continua sa circule intre Medgidia si Tulcea.

Facilitati pentru persoanele cu dizabilitati

Pe de alta parte, persoanele cu dizabilitati motorii se vor putea deplasa mai usor cu trenul spre si dinspre litoral. Acestea beneficiaza de servicii gratuite de asistenta complexa (rezervarea locurilor speciale, insotire in incinta statiei, asistenta la urcare/coborare in/din tren si asistenta la bordul trenului).

Persoanele in cauza trebuie sa completeze, cu minimum 48 ore inainte de plecare, un formular care este disponibil online si la casele de bilete, pentru trenuri care au plecari/sosiri din/in marile gari. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi gasite pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Servicii.

Sursa foto: jurnalul