TRENURILE SOARELUI: Peste 40 de trenuri vor circula suplimentar spre si dinspre litoral si Delta Dunarii

Peste 40 de trenuri spre si dinspre litoral si Delta Dunarii vor circula in acest an prin programul estival TRENURILE SOARELUI, care va incepe in data de 14 iunie si se va incheia pe 15 septembrie, a anuntat marti CFR Calatori.

Astfel, CFR Calatori va introduce suplimentar in circulatie 20 de trenuri InterRegio si Regio, care vor asigura zilnic legatura directa dintre toate regiunile tarii si statiunile de la Marea Neagra. De asemenea, in intervalele orare cele mai solicitate, turistii vor avea la dispozitie legaturi frecvente intre Constanta si statiuni.

Citeste si: TRENURILE SOARELUI, puse in circulatie spre Mare si Delta din 14 iunie

Durata calatoriei, cu toate trenurile InterRegio, pe ruta Bucuresti-Constanta este de 2 ore si 50 de minute, potrivit sursei citate.

Pentru a facilita accesul turistilor la Delta Dunarii, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucuresti Nord — Tulcea Oras si retur. Pasagerii vor avea astfel la dispozitie, in fiecare zi, patru trenuri (doua dus, doua intors) care vor asigura legatura cu Delta.

Si in acest sezon, incepand cu data de 28 iunie, trenul traditional destinat tinerilor va circula zilnic pe ruta Sibiu — Ramnicu Valcea — Pitesti — Bucuresti Nord — Constanta si statiuni — Mangalia si retur.   TRENUL TINERETULUI va pleca din Sibiu la ora 17.45, va circula pe parcursul noptii cu tranzit prin Bucuresti Nord (plecare ora 02.30), si va ajunge la Constanta la ora 06.21 si la Mangalia la ora 08.08.

Citeste si: Trenurile CFR Calatori ajung la parcul de distractii DIVERTILAND

Odata cu intrarea in vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea un program adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificarile vor fi anuntate la nivel local in gari.

CFR Calatori recomanda tuturor calatorilor sa isi procure bilete de tren din timp pentru evitarea aglomeratiei de la casele de bilete, in special pentru trenurile de lung parcurs, care au in compunere vagoane de dormit si cuseta.

Sursa foto: economica.net