TRIBUNALUL BUCURESTI a admis cererea de FUZIUNE a PNL cu PDL

Tribunalul Bucuresti a admis cererea de fuziune prin contopire a Partidului National Liberal (PNL) cu Partidul Democrat Liberal (PDL), noua formatiune urmand sa se numeasca PNL.

“Dispune inregistrarea in Registrul special a noii formatiuni politice rezultate din fuziunea prin contopire, purtand denumirea de Partidul National Liberal”, se arata in decizia Tribunalului Capitalei.

Prin aceeasi decizie s-a dispus si radierea celor doua partide politice care au fuzionat, respectiv a PDL si a PNL, din Registrul special. Decizia instantei poate fi contestata in termen de 10 zile

Procesul de fuziune prin contopire a PNL si a PDL a fost amanat de mai multe ori, intre motive aflandu-se si faptul ca instanta a trebuit sa judecate mai intai fuziunea prin contopire a PDL cu Partidul Forta Civica.

Citeste si: ALINA GORGHIU: PONTA sa prezinte public BUGETUL pe 2015 inaintea ALEGERILOR

La un alt termen de judecata, Tribunalul Bucuresti a amanat judecarea cererii pentru ca nu au fost citate partile in mod corespunzator.

PDL si PNL au depus in 5 august, la Tribunalul Bucuresti, documentele pentru fuziunea prin contopire.

Reprezentantii PDL si ai PNL au aprobat in 26 iulie, in unanimitate, intr-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire si statutul noului partid.

Protocolul de fuziune dintre PNL si PDL fusese adoptat si separat de reprezentantii PNL, respectiv ai PDL.