TRIBUNALUL BUCURESTI a trimis inapoi la DNA dosarul OLGUTEI VASILESCU

Tribunalul Bucuresti a decis sa retrimita la Directia Nationala Anticoruptie dosarul in care primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, este acuzata de luare de mita si spalare de bani, pentru ca procurorii sa precizeze care sunt obiectul si limitele judecarii in cazul lui Vasilescu, insa decizia instantei nu este definitiva, informeaza News.ro. 

“Restituie cauza la Parchetul de pe langa ICCJ – DNA Sectia de Combatere a Coruptiei constatand neregularitatea actului de sesizare a instantei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului si limitelor judecatii cu privire la inculpatii Radu Cosmin Preda, Elena Daniela Popescu si Lia Olguta Vasilescu”, se arata in decizia Tribunalului Bucuresti. De asemenea, instanta a mentinut dispozitiile incheierii de sedinta din 20 septembrie, pronuntata de judecatorul de camera preliminara, care constata “nulitatea relativa a actelor de urmarire penala privind pe inculpata Lia Olguta Vasilescu, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare”. 

Decizia instantei poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare. Pe 20 septembrie, Tribunalul Bucuresti a stabilit ca procurorii DNA ar fi incalcat, pe parcursul anchetei, dreptul la aparare al Liei Olguta Vasilescu in dosarul de coruptie si a constatat nulitatea relativa a actelor de urmarire penala. In plus, Tribunalul Bucuresti a exclus actele de urmarire penala “efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz”.

Instanta a exclus si proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Ion Vlasceanu Ion si Ionut Parvulescu Ionut, din 19 februarie, “aceasta fiind obtinuta in mod nelegal”. Este vorba despre declaratiile martorilor Constantin Selavartea, Ion Vlasceanu Ion, Gabriela Miereanu Gabriela, precum si de denuntul formulat de Ionut Cosmin Parvulescu, pe 7 martie 2016.

Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a fost trimisa in judecata pe 19 iulie intr-un dosar in care este acuzata de luare de mita si spalare de bani. In acelasi dosar sunt judecati, de Tribunalul Bucuresti, Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii nonprofit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari.

Procurorii spun ca, in cadrul “donatiilor”, Olguta Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, “ca urmare a exercitarii influentei sale politice”, suma de 25.000 de euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain. Acesti bani si alti 25.000 de euro, a caror provenienta nu a fost stabilita de anchetatori, ar fi fost dati in preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat intreaga suma staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.

 
Sursa foto: gds