Tribunalul Bucuresti judeca cererea lui ADRIAN NASTASE de contopire a pedepselor

Tribunalul Bucuresti va judeca, luni, cererea prin care fostul prim-ministru ADRIAN NASTASE solicita contopirea pedepselor primite in dosarele “ZAMBACCIAN” si “TROFEUL CALITATII”.

Instanta nu s-a putut pronunta pana acum intrucat nu a primit motivarea deciziei prin care ADRIAN NASTASE a fost condamnat in dosarul “ZAMBACCIAN”. In acest sens, fostul premier a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o contestatie in care reclama faptul ca un complet de la aceasta instanta, condus de judecatorul Ionut Matei, tergiverseaza redactarea acelei motivari.

Citeste si: Tribunalul Bucuresti a amanat din nou cererea lui Adrian Nastase de contopire a pedepselor

Avocatii lui Nastase au introdus, in 23 ianuarie, la Tribunalul Bucuresti, o cerere de contopire a pedepselor primite de clientul lor in dosarele “TROFEUL CALITATII” si “ZAMBACCIAN”.

Citeste si: Tribunalul Bucuresti a amanat din nou cererea lui Adrian Nastase de contopire a pedepselor

Fostul premier a fost condamnat pe 6 ianuarie de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul “Zambaccian”. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul “TROFEUL CALITATII”, din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat. Prin contopirea celor doua pedepse si daca nu se aplica un spor de pedeapsa, ADRIAN NASTASE va putea solicita din nou eliberarea conditionata, cel mai probabil tot dupa opt luni de inchisoare.