TRIBUNALUL GALATI a RESPINS noua cerere a DNA de ARESTARE PREVENTIVA a lui BUNEA STANCU

Tribunalul Galati a respins joi noua cerere a procurorilor DNA de luare a masurii arestarii preventive, intr-un nou dosar care vizeaza savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, fata de GHEORGHE BUNEA STANCU, informeaza Agerpres. 

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Braila se afla in prezent aflat in inchisoare dupa condamnarea intr-o alta cauza.

Cererea Serviciului Teritorial Galati al DNA de arestare preventiva a inculpatului Gheorghe Bunea Stancu a fost respinsa ca neintemeiata, potrivit informatiilor publicate pe portalul instantelor de judecata. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare.

Solicitarea procurorilor anticoruptie a fost inaintata miercuri Tribunalului Galati, insa instanta a amanat cu o zi judecarea cauzei, in vederea citarii si prezentarii in instanta a inculpatului.

CITESTE SI: DNA cere ARESTAREA PREVENTIVA a lui BUNEA STANCU in dosarul privind FINANTAREA CLUBURILOR SPORTIVE

Potrivit unor surse judiciare, cererea de arestare preventiva pentru 30 de zile a fost formulata in dosarul in care Bunea Stancu este urmarit penal pentru ca a facut demersuri si a luat decizii prin care SC Club Fotbal Braila SA si Asociatia Handbal Club Dunarea Braila au obtinut foloase necuvenite in valoare totala de aproximativ 7,5 milioane lei din bugetul CJ.

Conform acelorasi surse, arestarea preventiva a fost ceruta in conditiile in care inculpatul, desi aflat in penitenciar, ar putea beneficia in anumite conditii de liberarea conditionata sau de permisii pentru perioade limitate in timp, existand astfel riscul sa influenteze martori din dosar.

CITESTE SI: Baronul PSD, BUNEA STANCU, aflat in inchisoare, URMARIT PENAL intr-un dosar de ABUZ in SERVICIU

Procurorii anticoruptie din Galati au dispus, pe 23 aprilie, punerea in miscare a urmaririi penale fata de Gheorghe Bunea Stancu pentru infractiunile de abuz in serviciu in forma continuata, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, si de conflict de interese, in forma continuata.

Sursa foto www.enational.ro