Trident Iceni, cel mai rapid diesel din lume. GALERIE FOTO

TRIDENT ICENI, cea mai rapida masina diesel din lume, a fost prezentata oficial de compania britanica TRIDENT. Modelul costa 116.000 de euro si are o viteza maxima de 306 km/h.

Vesti despre vehicule de performanta TRIDENT au aparut inca din 2008, atunci cand producatorul britanic a prezentat sportiva Iceni. Patru ani mai tarziu a urmat modelul Grand Tourer, iar acum TRIDENT a lansat versiunile de serie din gama ICENI, compusa din trei modele: ICENI, ICENI MAGNA (fastback) si ICENI VENTURER (estate).

Citeste si: VIDEO IREAL! NU-TI VINE SA CREZI CE VITEZA A ATINS MASINA ASTA DE TUNS IARBA. A INTRAT IN CARTEA RECORDURILOR

TRIDENT ICENI este promovat drept cel mai rapid model sport cu motor diesel din lume. Sub capota exista un propulsor V8 turbo diesel de 6.6 litri, capabil sa dezvolte 395 cp. Sub aceasta configuratie, ICENI atinge 100 de km/h in 3.7 secunde si are o viteza de top de 306 km/h. Pentru cine doreste performante mai mari, exista si doua pachete optionale capabile sa faca motorul sa atinga 430 cp sau 660 cp, in functie de dorinta clientului.

Citeste si: ASA VA ARATA CEA MAI RAPIDA MASINA DIN LUME. GALERIE FOTO

Ceea ce este si mai interesant este ca motorul poate functiona si cu bio diesel, alaturi de motorina standard, avand o autonomie de peste 3.200 kilometri la un singur plin.

Pretul de baza al unui TRIDENT ICENI este de 116.000 de euro, insa cu pachete optionale acesta poate depasi lejer 150.000 de euro.

Sursa foto: worldcarfans.com