TRIFON IVANOV, fostul capitan al BULGARIEI la CM din 1998, a MURIT

Fostul mare fundas bulgar TRIFON IVANOV a MURIT, sambata, la varsta de 50 de ani, in urma unui ATAC de CORD. TRIFON IVANOV, care avea 77 de selectii in echipa nationala a tarii sale si 6 goluri, a facut parte din lotul Bulgariei la Campionatele Mondiale din 1994 si 1998 si la EURO 1996.

Anuntul a fost facut de Federatia Bulgara de Fotbal, noteaza presa de la sud de Dunare. Atunci cand a fost anuntat decesul sau, TRIFON IVANOV a fost numit unul dintre cei mai buni jucatori din istoria nationalei sale.

“TRIFON IVANOV va ramane in istoria fotbalului bulgar ca unul dintre cei mai buni fundasi. Inainte de a fi un mare jucator, TTRIFON IVANOV a fost un mare om cu o mare inima, gata mereu sa ajute”, se arata in comunicatul Federatiei Bulgare de Fotbal.

TRIFON IVANOV a evoluat in meciul pierdut de Bulgaria in semifinalele Cupei Mondiale din 1994, scor 1-2 cu Italia. De asemenea, in 1998 TRIFON IVANOV a fost capitanul echipei sale nationale la Cupa Mondiala din 1998 si a fost integralist in toate cele trei meciuri din grupa.

De-a lungul carierei, TRIFON IVANOV a evoluat la echipe precum Betis Sevilla, Rapid Viena, Austria viena, Neuchatel Xamax si CSKA Sofia. A jucat in finala din 1996 a Cupei Cupelor, pierduta de Rapid Viena in fata lui PSG, scor 0-1.

Sursa foto: 7dni