Tronsonul Cernavoda – Medgidia din Autostrada Soarelui va fi gata pana pe 20 iulie

Vara e in toi, dar drumul pana la mare nu curge lin, asa cum ne-au promis in nenumarate randuri oficialii. Ministerul transporturilor mai amana cu zece zile finalizarea tronsonului Cernavoda – Medgidia din Autostrada Soarelui.

Teoretic, din 20 iulie, soferii vor avea cale libera pana la Constanta. Si atunci insa, pe o bucata semnificativa se va circula pe un singur sens, cu viteza redusa. Si daca ar munci zi-lumina, constructorii nu ar avea cum sa termine pe 10 iulie tronsonul Cernavoda-Medgidia, asa cum promitea ministerul transporturilor luna trecuta.

Acesta este singurul segment ramas nefinalizat din autostrada soarelui. Ministrul transporturilor, trimis de premier in inspectie, se declara insa multumit de ce a vazut si avanseaza un nou termen. Ministerul promite ca odata cu inaugurarea celor 20 de kilometri de autostrada pe care se va circula pe un singur sens in ambele directii, va fi gata si bucata de centura de la Constanta catre Mamaia. Iar pe sensul dintre Medgidia spre Constanta se va circula pe 2 straturi de asfalt, nu pe 3, asa cum este normal in cazul unei autostrazi. Dar, ca sa fie totul gata pe 20 iulie, timp de 5 zile bucata Medgidia-Constanta data deja in folosinta va fi din nou scoasa din circulatie.

Soferii vor trebui sa aleaga variantele ocolitoare. Nu se stie daca in cele 5 zile va fi prins si weekend-ul 14-15 iulie, cand zeci de mii de oameni vor merge la mare.Termenul de 20 iulie nu este nicaieri stipulat in contract. Asa ca, daca nu va fi respectat, constructorul nu va fi penalizat. Optimist, ministrul Transporturilor sustine ca autostrada Bucuresti-Constanta va fi functionala pe toate sensurile, de la un capat la altul, pana la sfarsitul acestui an.

Vezi video pe site-ul Pro TV.Sursa foto: Pro TV