Trucuri pentru a obtine orgasmul

Unele dintre cele mai mari frustrari pe care le putem avea sunt legate de actul sexual. De modul in care se desfasoara, loc, timp, pozitii, partener, asteptari, fantasme si nu in cele din urma, de orgasm. Iar pentru ca perspectiva psihologului sa fie cat mai usor de inteles, am sa compar placerea obtinerii orgasmului cu placerea de a savura o salata.

Daca dorim sa fie cat mai delicioasa, atunci trebuie sa ne asiguram ca adaugam cat mai multe elemente care sa ne satisfaca simturile: vazul, auzul, olfactiv, gustativ, tactil. Dar si altele mai sensibile cum ar fi: termoceptia-simtul temperaturii, nociceptia – sensibilitatea la durere, cronoceptia – simtul trecerii timpului.

CITESTE SI: TOTUL DESPRE SEX: 4 TABUURI SEXUALE si ADEVARUL din spatele lor  

Pasii se fac treptat, cand mai repede, cand mai incet si pot consta in urmatoarele trucuri: auzul poate fi primul dintre simturi incantat de o muzica in surdina. Vazul poate fi satisfacut eventual printr-un joc: lumina-intuneric (asigurat eventual de lumina jucausa a unor lumanari parfumate). Aici depinde cata incredere ai in corpul tau. Dar fara sa uitati de arta preludiului in care silueta poate fi numai insinuata sau pentru cele mai curajoase, direct dezvaluita. Apoi, mirosul este cel care poate intregi imaginea de vis. Pentru aceasta este recomandabil sa aveti in primul rand o sanatate cat se poate de buna, o igiena pe masura si un parfum de calitate. Dupa ce v-ati asigurat de cadrul de desfasurare al actiunii cat si de primele semne de incantare ale partenerului/partenerei (dar si de incantarea personala), puteti trece la actiune lasandu-va in seama tuturor simturilor:

Olfactiv. Gustand frisca sau un strop de sampanie de pe trupul partenerei sau desfatandu-va cu gustul natural al trupului acesteia.

Tactil. Mangaierea, zgariatul usor cu unghiile pe spate sau coapse, masajul pot creste dorinta, dar si satisfactia. 

Nociceptia – poate fi ingredientul surpriza. “Fifty shades of grey” este doar un exemplu pentru cuplurile care doresc sa experimenteze. Auzul poate reveni in atentia voastra prin expresii de multumire, incurajare sau pentru cei mai indraznete expresii aflate in afara Dex-ului ce pot creste sau intensifica placerea. Pentru o viata sexuala de calitate este important sa va asigurati ca atat partenera cat si voi va simtiti iubiti, alintati, mangaiati, doriti, savurati, desfatati, excitati si “posedati”(termenul care se refera la a fi stapanit si dominat de partenera in cadrul actului sexual).

CITESTE SI: 8 LOCURI KINKY in care trebuie sa faci SEX

Un alt shortcut catre orgasm este comunicarea sincera pe urmatoarele teme: fantasmele – ce si cum isi imagineaza fiecare, permisiuni  – ce este si ce nu este permis in cuplu, ce doreste, cand si cum doreste fiecare.

Din experienta dobandita la cabinet pe tema comunicarii in legatura cu viata sexuala, am descoperit urmatoarele greseli imense: “Nu ii spun ce imi doresc, ca sa nu creada ca sunt depravat.” Raspuns: daca nu ii spui, nu are de unde sa stie. Iar ceea ce doresti nu trebuie neaparat spus, poate fi indrumat prin gesturi sau i se poate insinua… “Nu ii spun ce imi doresc pentru ca este barbat si a avut mai multe femei pana acum, deci cu siguranta stie sa ma aduca pe culmile placerii.”  Raspuns: fiecare femeie are propriul mod in care se simte bine. “Eu asa ceva nu fac.” Imaginatia omului a fost dintotdeauna debordanta atunci cand vorbim de sex: de la sexul cu parteneri de acelasi sex, pana la sexul cu animale sau schimb de parteneri.

O imaginatie prea saraca este posibil sa nu te lase sa te bucuri de placerea de a experimenta. Dar si un grad de permisibilitate prea mare, poate duce la disolutia cuplului. Totul depinde de comunicare, pana la urma, de a afla ce isi doreste fiecare, de descoperire si autodescoperire.

Alte teme importante sunt intimitatea si definirea limitelor acesteia (poate insemna singuri in pat, in camera sau in natura, ori cabina de proba a mall-ului), respectul (respectarea dorintei celuilalt, iar in cazul in care dorintele proprii sunt peste cele ale partenerei, aveti grija sa o recuceriti pentru a o avea. Nu faceti eterna greseala din cuplu, “esti a mea si trebuie sa ma satisfaci”.

Corect este: “am sa incerc sa te fac sa ma doresti. Daca nu, si maine este o zi….sau o noapte). Alegeti spontan, pozitiile sexuale (in functie de cum va permite imaginatia sau mobilitatea), jucariile sexuale (acestea pot fi ingredinte ce imbunatatesc si creeaza varietate in viata sexuala a cuplului, daca sunt folosite in deplin acord a celor doi) si afrodisiacele (de la plante pana la un pahar de vin.

Totul este sa nu uitati ca acestea reprezinta doar un ingredient nu placerea insasi – aviz celor care confunda actul sexual cu alcoolismul, excesul de medicamente sau droguri. |n acest mod, este satisfacut si ultimul dar nu cel din urma dintre simturi, cronoceptia – simtul trecerii timpului. Aceste va poate face sa nu simtiti cand trece timpul in seara respectiva dar mai presus de atat, sa nu simtiti cum trece timpul alaturi de partenera langa care vrei sa se spuna: “si au trait fericiti pana la adanci batraneti.”

 Sursa: csid