Trupa Vama Veche, în doliu! Unul dintre membrii fondatori a murit

Trupa Vama Veche este în doliu! Traian Bălănescu a murit noaptea trecută! Anunțul decesului prematur al pianistului și membru fondator al trupei Vama Veche a fost făcut, pe o rețea de socializare, de artistul Ovidiu Niculescu.

”Uneori așa îmi vine să urlu la cer când rapește oameni speciali și talentați înainte de vreme ! E îngrozitor ! A murit! Balanescu Traian al nostru ! E cea mai cumplita dimineață Traiane, așa ceva nu se face dragule, nu aud decât pianul tău cu care ai încântat generații cu piesele trupei Vama Veche și efectiv nu pot să ma opresc din plâns….ai lăsat o umbră imensă în soare blondule nebun de frumos, așa să știi…RIP”.

Trupa Vama Veche a fost fondată în septembrie 1996. Membrii fondatori sunt Traian Bălănescu (claviaturi), Liviu Mănescu (bass) și Tudor Chirilă (vocal). Ionel „Tase” Tănase (baterie) colaborează cu trupa numai pentru primul lor album, „Nu am chef azi” (1998), locul său în formație fiind luat mai apoi de Răzvan „Lapi” Lupu.

În toamna lui 2006 trupa s-a despărțit, iar în decembrie 2006, Traian Bălănescu, Răzvan „Lapi” Lupu și Liviu Mănescu au acționat în instanță membrii trupei Vama, pentru încălcarea drepturilor de autor asupra pieselor Vama Veche. În urma unei decizii a ICCJ pronunțată în martie 2010, Tudor Chirilă și trupa Vama nu mai aveau voie să interpreteze piesele compuse de membrii Vama Veche fără acordul foștilor lor colegi de trupă.

Sursa foto: adevarul