Trupul lui DINU PATRICIU va fi adus in tara, a anuntat familia omului de afaceri

Trupul neinsufletit al omului de afaceri, DINU PATRICIU, va fi adus in tara si inmormantat in tara, potrivit unui comunicat de presa transmis de familia sa. Data exacta la care va fi adus in tara DINU PATRICIU va fi stabilita in functie de finalizarea formalitatilor de repatriere din Marea Britanie.

Surse apropiate familiei lui Dinu Patriciu, citate de agentia Mediafax, precizau zilele trecute ca omul de afaceri va fi inmormantat in Romania. “In mod cert va fi inmormantat in Romania, probabil la Bellu, unde familia are o capela”, au spus sursele mentionate.

Conform acelorasi surse, nu a fost stabilita data la care va avea loc inmormantarea lui DINU PATRICIU, pentru ca nu se stie cand vor fi incheiate formalitatile la Londra pentru ca trupul neinsufletit al omului de afaceri sa fie adus in Romania.

Citeste si: DINU PATRICIU va fi inmormantat in ROMANIA, cel mai probabil la Cimitirul Bellu

Fetele omului de afaceri, care i-au fost alaturi pe patul de moarte, ar fi sustinut ca DINU PATRICIU si-a dorit sa fie inmormantat in tara.

Mama lui DINU PATRICIU anuntase initial ca acesta urma sa fie inmormantat la Londra. Cele doua fiice, Ana si Maria, dar si fratele omului de afaceri, Serban, au fost langa acesta pana cand si-a dat ultima suflare.

DINU PATRICIU, om de afaceri, politician si unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, a murit marti dimineata, la varsta de 64 de ani. DINU PATRICIU a aflat ca este grav bolnav in urma cu doi ani si jumatate. Boala a avansat in timp, iar dupa o serie de analize facute la clinicile din strainatate, medicii l-au pus pe lista de asteptare pentru a primi un transplant de ficat.

Citeste si: Ce contine TESTAMENTUL lui DINU PATRICIU. Anuntul facut de avocatii omului de afaceri

Patriciu detinea active imobiliare in Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro in mijlocul crizei. in Romania, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprindea Romana Offices, Cubic Center si Evo Center (in Pipera), Baneasa Business Center, Cascade Offices (Buzesti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodata, omul de afaceri a detinut impreuna cu fondul AIG/Lincoln cladirea de birouri Lakeview din Floreasca vanduta in anul trecut fondului NEPI.

Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a nascut in 3 august 1950, la Bucuresti si a avut afaceri in domeniul petrolier, bancar si imobiliar.

In anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. in legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timis pe listele PNL. A facut parte din Comisia pentru administratie centrala si locala, amenajarea teritoriului si urbanism si din Comisia pentru echilibru ecologic si protectia mediului.

In legislatura 1992-1996, Dinu Patriciu a fost ales ca deputat de Dambovita pe listele Conventiei Democrate Romane. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 si al Partidului Aliantei Civice (octombrie 1992 – decembrie 1994) si a facut parte din Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic (pana in noiembrie 1995) si din Comisia pentru buget, finante si banci (din noiembrie 1995).

Citeste si: DINU PATRICIU a murit. Ce se va intampla cu acuzatiile penale aduse omului de afaceri si cu plangerile sale

In 1996, Patriciu a candidat la functia de primar general al municipiului Bucuresti, ca reprezentant al PL ’93.

Dinu Patriciu a fost deputat si in legislatura 2000-2004, fiind ales ca reprezentant al PNL. A facut parte din Comisia pentru industrii si servicii pana la data de 18 iunie 2003, cand a demisionat din calitatea de membru al Parlamantului Romaniei pe motiv de incompatibilitate si a fost inlocuit de catre Adrian Emanuil Semcu.

Dinu Patriciu s-a retras in anul 2003 din Parlament si din viasa politica activa pentru a se putea dedica afacerilor.