Trupul neinsufletit al lui SZOBI CSEH a fost adus la capela cimitirului Bellu

Trupul neinsufletit al cascadorului SZOBI CSEH, care a murit in noaptea de joi spre vineri, va fi depus sambata, in jurul orei 12.00, la capela cimitirului Bellu din Bucuresti.

UPDATE 11.01: Trupul neinsufletit al lui Sobi Cseh a fost adus la capela cimitirului Bellu. La cimitir sunt si membrii familiei cunoscutului cascador, sotia si cei doi baieti ai sai.

Toti cei care vor sa-I aduca un ultim omagiu cunoscutului cascador vor putea veni la capela cimitirului Bellu pana duminica la ora 15.00, cand va avea loc ceremonia de inmormantare. SZOBI CSEH va fi inmormantat cu onoruri militare.

Citeste si: SZOBI CSEH, DECORAT post-mortem de presedintele Traian Basescu

Cascadorul SZOBI CSEH a murit in noaptea de joi spre vineri la Institutul Clinic Fundeni din Capitala, la varsta de 71 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu. Cascadorul a decedat dupa o grea suferinta, in urma complicatiilor renale, hepatice, cardiace si pulmonare severe, acesta neraspunzand la tratamentul intensiv aplicat, potrivit lui Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Cseh a fost diagnosticat in iulie 2012 cu mielom multiplu in forma avansata, complicata cu tumori plasmocitare osoase, amiloidoza si boala renala. A primit tratament citostatic si radioterapie, avand atunci o evolutie a bolii buna, insa din mai 2013 au aparut semne de progresie a bolii.

Citeste si: Centrul Sportiv Apollo din Sectorul 3 va primi numele SZOBI CSEH

SZOBI CSEH a fost cel mai prolific si cel mai cunoscut cascador al cinematografiei romane, cu peste 150 de filme la activ, de la “Dacii” lui Sergiu Nicolaescu, debutul sau, pana la “Amen” de Costa-Gavras.

Promotorul scolii de cascadorie din Romania, SZOBI CSEH a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice, lungmetraje si de televiziune, din care 25 sunt productii straine sau coproductii.

Pe 8 ianuarie 1990, SZOBI CSEH a infiintat Asociatia Cascadorilor Profesionisti din Romania, fiind ales presedinte al acesteia.

Cascadorul SZOBI CSEH a fost decorat post-mortem vineri de presedintele Traian Basescu cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler.