TU ALEGI! – PROIECT de STOPARE a VIOLENTEI in scolile SECTORULUI 6

O sceneta avand ca subiect un talk show cu public este solutia pe care trupa „Ceva”, a Scolii nr.59, a oferit-o ca alternativa la fenomenul tot mai des intalnit al violentei din scoli si licee. Prezentarea a avut loc in cadrul Festivalului ”Tu alegi”, organizat marti 15 decembrie, in incinta Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala “ConaculGolescu – Grant”.

Ajuns la cea de-a X-a editie, proiectul este coordonat de  Directa Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) SECTOR 6 ca metoda de combatere a tuturor formelor de agresivitate care ii afecteaza pe elevi in timpul programului de curs.

CITESTE SI: RARES MANESCU MULTUMESTE PENTRU SPRIJINUL ACORDAT LIGII NATIONALE A ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI HABITAT

An de an, peste 300 de copii si adolescenti sunt implicati in aceste activitati cu rol socio-educativ. Participantii acestei editii au fost beneficiarii dezbaterilor organizate de DGASPC SECTOR 6 pe teme legate de cauzele si consecintele violentei in scoala. In cadrul activitatilor din clasa, copii din clasele a VI-a si a VII-a ale scolilor nr.59, 279 si 311 au fost atrasi in discutii libere pe subiecte precum portretul adolescentului, relatia cu adultii, grupul de prieteni sau violenta in scoala.

Ca de fiecare data, manifestarea de marti le-a oferit copiilor o scena de la inaltimea careia sa isi poata prezenta solutiile la comportamentele agresive. In competitia privind cea mai originala solutie de stopare a violentei in scoli au intrat cinci echipe, juriul alcatuit din psihologi si asistenti sociali cu experienta desemnand castigatorul in urma unei dezbateri atente.

In continuarea concursului de proiecte, copiii prezenti la eveniment au organizat ateliere de sah, rummy, pictura, desen si creatie. Toti participantii la concursuri si ateliere au fost rasplatiti cu diplome si premii.

„Prin acest proiect, am facilitat implicarea directa a tinerilor in gasirea unor solutii care sa-i reprezinte si care sa exprime atitudinea lor fata de fenomenul violentei in scoli. Cresterea sigurantei in scoli ramane o prioritate importanta a mandatului meu, vom continua acest tip de activitati”, a declarat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU.

Sursa foto: primarie6