Tu ce faci cand te-a prins cu mata-n sac? Cum isi explica BARBATII INFIDELITATEA

Cateodata, barbatii le spun femeilor pe care le iubesc ca comportamentul lor nu conteaza ca infidelitate, pentru ca nu implica sexul real. Alteori, gasesc modalitati de a-i invinui pe altii pentru alegerile lor – sotul / sotia, seful lor, chiar si pe cealalta femeie.

Motivele pe care le gasesc barbatii pentru a justifica infidelitatea sunt fascinante, pentru ca aproape toate implica faptul ca infidelitatea a fost singura solutie logica pentru problemele legate de relatii si alte probleme de viata, scrie psychologytoday.com.

Majoritatea barbatilor isi justifica comportamentul cu declaratii precum:

Toti barbatii vor sa faca sex cu alte femei. Si cand apare ocazia, profita de ea.

Este imperativul biologic al unui barbat sa faca sex cu cat mai multe femei posibil. De ce ar trebui sa fiu altfel?

Daca as avea parte de suficient sex acasa, nu as mai fi nevoit sa caut in alta parte

Fac ce toti prietenii mei fac. Daca nu ma credeti, intrebati-i.

Daca sotia mea nu s-ar fi ingrasat sau daca ar fi mai placuta sau mai atenta, nici macar nu m-as fi gandit sa merg in alta parte.

Daca slujba mea nu ar fi atat de stresanta, nu as avea nevoie de eliberarea pe care o primesc de la sexul online.

Tatal meu se uita la reviste si era la cluburi, eu stau pe chat. Care este diferenta?

Daca politia ar fi urmarit oameni cu adevarat rai, nu m-ar fi prins in legatura cu prostitutia. De ce nu merg dupa niste infractori adevarati?

E doar sexting si flirtez. Unde e raul in asta? Nu ma intalnesc cu nici una dintre aceste femei in persoana. E doar un joc.

Aceste lucruri ridica anumite intrebari: De ce? De ce barbatii insala? Si de ce uneori continua si dupa ce sunt prinsi, chiar si in cazul unor consecinte nedorite cum ar fi divortul, pierderea contactului parental, pierderea statutului social si altele asemenea?

Adevarul este ca tot felul de dinamici pot juca un rol in decizia unui om de a fi infidel. In general, totusi, alegerea lui de a trada este condusa de unul sau mai multi dintre urmatorii factori

Imaturitate: Daca nu are prea multa experienta in relatii sau daca nu intelege pe deplin ca actiunile sale vor avea in mod inevitabil consecinte cum ar fi ranirea partenerului, el poate crede ca este bine sa ai aventuri sexuale. S-ar putea sa se gandeasca la angajamentul sau fata de monogamie ca la ceva ce se poate schimba in functie de circumstante.

Are si alte probleme: o problema continua cu alcoolul si / sau drogurile care afecteaza modul in care ia decizii, ceea ce duce la decizii sexuale regretabile.

Insecuritate: Se simte ca si cum ar fi prea batran (sau prea tanar), nu destul de frumos, nu este suficient de bogat sau suficient de inteligent etc. Pentru a-si sustine ego-ul, cauta validarea de la alte femei, folosind aceasta scanteie de interes pentru a se simti dorit si demn.

S-a terminat, versiunea 1: Poate ca vrea sa-si incheie relatia actuala. Totusi, in loc sa-i spuna partenerului ca este nefericit, este infidel.

S-a terminat, versiunea 2: Poate ca doreste sa incheie relatia actuala, dar nu pana cand gaseste alta. Deci, el pregateste scena pentru urmatoarea relatie, cat timp e inca in prima.

Lipsa sprijinului social masculin: Subevalueaza nevoia de prietenii de suport cu alti barbati, asteptand ca nevoile sale sociale si emotionale sa fie indeplinite in intregime de catre partenera. Iar cand in mod inevitabil aceasta nu reuseste sa-si indeplineasca datoria, el cauta implinirea in alta parte.

Confuzie in ceea ce priveste relatiile: Ar putea sa inteleaga gresit diferenta dintre intensitatea romantica si dragostea pe termen lung, neintelegand ca in relatiile sanatoase, dragostea, in timp, poate lua forme mai putin intense, dar in cele din urma mai semnificative.

Egoismul: Este posibil ca interesul sau primar sa fie pentru el insusi si atat. Prin urmare, poate minti si pastra secrete fara remuscari sau regrete, atata timp cat primeste ceea ce doreste.

Unicitate: Poate simti ca este diferit si ca merita ceva special. Regulile obisnuite nu i se aplica lui, deci este liber sa se rasplateasca in afara relatiei sale primare oricand doreste.

Impulsul neingradit: Nu s-ar fi putut gandi niciodata la infidelitate pana cand nu a avut brusc o ocazie. Apoi, fara sa se gandeasca la consecinte, a actionat.

Asteptari nerealiste: Poate simti ca partenerul sau ar trebui sa-i suporte fiecare capriciu si dorinta sexuala, 24 de ore pe zi, 7 zile in 7 zile din 7, indiferent de modul in care se simte intr-un anumit moment. El nu intelege ca partenera are o viata proprie, cu ganduri, sentimente si nevoi care nu il implica intotdeauna. Cand asteptarile sale nu sunt indeplinite, el cauta o implinire exterioara.

Manie / Razbunare: Poate sa fie infidel pentru a se razbuna. Este suparat pe partenera si vrea sa o raneasca. In astfel de cazuri, infidelitatea este menita sa fie vazuta si cunoscuta, nu se deranjeaza sa minta sau sa pastreze secrete, pentru ca doreste ca partenerul sau sa stie.

Pentru cei mai multi barbati nu exista doar un factor care duce la decizia de a insela. Uneori, motivele pentru infidelitate ale unui om se dezvolta pe masura schimbarii circumstantelor sale. Indiferent de adevaratele sale motive, nu ar trebui sa o faca. Exista intotdeauna si alte optiuni – terapia de cuplu, sportul, deschiderea si onestitatea fata de partener, separarea sau divortul. Un om are intotdeauna alegeri care nu implica degradarea si ruinarea vietii pe care a construit-o impreuna cu celalalt. Cu toate acestea, faptul ca stie de ce a inselat poate fi util in ceea ce priveste repetarea comportamentului in viitor.

Sursa traducere: smartwoman.hotnews