“TU ESTI TRAFICUL!”, campanie de constientizare a problemelor generate de congestiile urbane

Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti, platforma de ciclism urban Portocala Mecanica, Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania si ActiveWatch vor lansa sambata, ca parte a proiectului Drumuri Verzi Bucuresti, campania „TU ESTI TRAFICUL!”, menita sa evidentieze necesitatea utilizarii eficiente a spatiului public.

“In Bucuresti, spatiul public este extrem de pretios: nu avem niciodata spatiu cat am dori. Soferii reclama autoritatile ca nu ofera locuri de parcare, biciclistii ca nu au piste functionale, iar pietonii, de cele mai multe ori, sunt nevoiti sa mearga pe sosea din cauza ca trotuarul e ocupat cu masini parcate sau chioscuri”, afirma initiatorii proectului.

Citeste si: Peste 5.000 persoane din Sectorul 4 ocupa locuri de parcare fara forme legale

Prima activitate din aceasta campanie va fi re-crearea, pe Calea Victoriei din Bucuresti, a fotografiei „Space taken by 60 people”, realizata pentru prima data in Germania in 2001. De atunci, fotografia a fost realizata de mai multe ori, in diverse colturi ale lumii, atunci cand s-au initiat campanii de comunicare pe tema utilizarii eficiente a spatiului public in mediul urban.

Citeste si: Ce le mai pregatesc soferilor indisciplinati autorii sticker-ului “Ai parcat ca un bou”

Fotografia rezuma, in trei cadre, spatiul ocupat, pe aceeasi strada, de 60 de persoane care folosesc trei mijloace diferite de deplasare: autoturismul, transportul in comun sau bicicleta. Fotografia va fi re-creata sambata si in Bucuresti, intr-o adunare publica.

Tronsonul de pe Calea Victoriei cuprins intre Bd. Regina Elisabeta si Splaiul Independentei va fi inchis circulatiei autovehiculelor intre orele 10.00 si 11.00. Traficul pietonal nu va fi restrictionat, insa nu va fi permisa circulatia pe partea carosabila. Cei care vor sa fie spectatori pot veni incepand cu ora 10.00. La finalul activitatii, in jurul orei 10.55, toti spectatorii vor fi invitati pe carosabil pentru o fotografie de grup.

Sursa foto: City of Muenster Planning Office