Tu știi cum să alegi perdelele potrivite pentru ferestrele locuinței?

Atunci cand vine vorba despre locuinta personala, fiecare dintre noi cauta sa creeze o atmosfera cat mai placuta, cat mai confortabila si cat mai primitoare. In acelasi timp fiecare dintre noi cauta sa isi aduca personalitatea in modul in care arata locuinta. Tocmai de aceea orice detaliu cu privire la amenajarea unei locuinte trebuie sa fie luat in calcul si nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii.

Chiar daca de multe ori putem fi tentati sa nu dam importanta in privinta alegerii perdelelor sau a draperiilor, trebuie spus ca si aceste accesorii sunt extrem de importante pentru a obtine amenajarea interioara dorita si aspectul pe care il dorim pentru locuinta familiei. Prin urmare este important sa stii cum poti face cea mai buna alegere atunci cand trebuie sa cumperi perdele pentru ferestrele locuintei tale.

Ce material este de preferat?

Materialul poate fi un aspect cheie in alegerea perdelelor pentru ferestrele locuintei. Perdelele pot fi confectionate din diferite materiale precum panza, poliester, matase sau dantela. Materialul va influenta deopotriva aspectul camerei odata ce perdelele sunt puse la ferestre, dar si durata de viata a perdelelor. Un alt aspect important pentru alegerea materialului trebuie sa fie acela cu privire la folosirea draperiilor. Daca optezi pentru draperii in cazul ferestrelor, atunci trebuie sa tii cont de materialul draperiilor. Dantela si matasea sunt materiale elegante pentru realizarea perdelelor, pe cand poliesterul sau panza sunt materiale care ofera mai putina eleganta.

Perdele si draperii lungi sau scurte? 

Dupa ce alegem materialul perdelelor urmeaza sa ne decidem daca optam pentru astfel de accesorii lungi sau scurte. Exista varianta perdelelor pana in podea, acestea fiind adesea considerate din categoria perdelelor elegante si care aduc stil camerei. Pe de alta parte, exista si varianta perdelelor mai scurte, putin pana sub nivelul ferestrelor. Acestea pot fi foarte practice in bucatarie sau daca ai acasa o camera folosita pentru birou. In situatia in care alegi sa ai la ferestre perdele si draperii, lungimea acestora trebuie sa fie aceeasi sau foarte asemanatoare.

Cromatica perdelelor 

Fara doar si poate ca un aspect care nu poate fi neglijat in alegerea perdelelor este cromatica acestora. Chiar daca majoritatea perdelelor disponibile pe piata sunt albe, trebuie spus ca exista si modele de perdele in tenta de crem, gri, albastru, galben sau bleumarin. In consecinta culoarea perdelelor trebuie sa fie in raport cu personalitatea persoanelor care locuiesc in casa respectiva, dar in acelasi timp sa completeze cromatica peretilor, a mobilierului si a covoarelor, daca acestea exista. Mai mult, cromatica perdelelor trebuie sa fie inclusiv in raport cu draperiile, in cazul in care draperiile sunt folosite pentru ferestrele din locuinta.

Perdele simple sau cu modele? 

Nu in ultimul rand trebuie avut in vedere aspectul referitor la stilul perdelelor. Aici vorbim despre posibilitatea de a alege perdele simple sau cu diferite modele ori imprimeuri. Stilul trebuie ales in functie de preferintele si de personalitatea acelora care locuiesc in casa, dar si in functie de alte detalii ale design-ului interior din locuinta.