TUDOREL TOADER a anuntat cand trimite in PARLAMENT pachetul de legi pe JUSTITIE

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat marti, in fata senatorilor juristi, ca va trimite la Parlament pachetul de legi pe justitie abia dupa ce va primi avizul final de la Consiliul Superior al Magistraturii, informeaza News.ro.

Audiat in comia juridica de la Senat, Tudorel Toader a explicat ca a primit primele puncte de vedere de la CSM luni. Dupa ce le va centraliza si va da o forma finala pachetului de legi, acesta va fi retrimis la CSM, urmand ca imediat ce se obtine avizul final, sa fie inaintat Parlamentului.

“Lucram la pachetul de legi referitoare la Justitie. Pachetul vine din anii precedenti. Florin Iordache l-a repus in discutie in ianuarie anul acesta si l-a trimis la CSM pentru punct de vedere. Iordache l-a trimis in ianuarie, Ministerul Justitiei a primit observatiile ieri (luni – n.red.), dupa trei luni. Noi lucram acum cu toata turatia la maxim pentru preluarea acelor solutii pe care le consideram viabile.

Am vorbit si azi cu colegii mei sa dam forma finala a proiectului, nu trebuie sa il mai punem in dezbatere publica, pentru ca initial proiectul a parcurs aceasta etapa. Il vom trimite la CSM sa vada ce am preluat si ce nu, speram ca CSM va gasi ragaz sa parcurga acest draft.

Marti il trimitem la CSM, in ziua cand avem aviz de la CSM, trimitem pachetul la Guvern si la dumneavoastra (la Parlament – n.red.) “, a declarat Tudorel Toader in fata senatorilor juristi.

Audierea si explicatiile vin in contextul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, si alti lideri social-democrati s-au aratat in repetate randuri nemultumiti de lentoarea cu care Ministerul Justitiei lucreaza la pachetul de legi pentru modificarea codurilor penale.