Tudorel Toader, scrisoare către Financial Times: Kovesi nu e omul potrivit pentru funcția de procuror-șef european

Tudorel Toader a trimis o scrisoare către Financial Times în care susține că nu are nimic personal împotriva Laurei Codruța Kovesi, dar consideră că aceasta nu ar trebui să ocupe postul de procuror-șef european.

Financial Times a publicat integral scrisoarea lui Tudorel Toader. “Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruța Kovesi, unul dintre cei trei candidați pentru funcția de procuror-șef al noii instituții a Procurorului European. Dar din toate dovezile pe care le-am văzut – de la judecători, procurori și alte surse credibile- ea nu ar trebui să fie numită în această poziție extrem de importantă”, a scris ministrul Justiției în scrisoarea trimisă Financial Times.

“Doamna Kovesi nu a fost demisă anul trecut pentru că instituția pe care o conducea, DNA, viza politicieni corupți. Ea a fost demisă pentru că DNA încalcă legea. Curtea Constituțională a spus acest lucru. Strategia de investigare a doamnei Kovesi se baza pe constrângere”, mai susține Toader.

Potrivit ziare.com, acesta a spus că după plecarea lui Kovesi de la DNA a descoperit că, pe parcursul a patru ani în timp ce aceasta era în funcție, s-au început investigații împotriva a 3.420 de judecători și procurori – peste jumătate din magistratură. Toader a precizat că aceste dosare au rămas deschise și nu au fost niciodată judecate. El a mai spus că noua secție înființată pentru investigarea magistraților, care este independenta de DNA, a raportat că a preluat 1.422 de dosare.

Sursa foto: Antena 3