Premierul TUDOSE anunta o MICA REMANIERE a GUVERNULUI! LISTA ministrilor aflati pe FARAS

Premierul Mihai Tudose a anuntat luni seara, la postul de televiziune Antena 3, “o mica remaniere a Executivului” pe care il conduce. Aceasta va avea loc in aceasta saptamana, Tudose precizand ca este vorba despre “cel putin doi ministri” pe care o sa ii invite sa plece din Guvern.

UPDATE 3: “A fost o discutie nestatutara, vom discuta in CEx si eu cred ca argumentele prezentate astazi daca vor fi prezentate si in cex nu vor fi probleme. Am discutat si despre proietul de buget pe anul viitor. Este un buget bun echilibrat”, a spus Liviu Dragnea la finele intalnirii de la sediul PSD. 

UPDATE 2: Presedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Badalau, a afirmat, dupa sedinta informala de la sediul PSD, ca va exista o remaniere daca premierul Mihai Tudose consiera ca sunt anumite intarzieri, insa a negat ca acesta ar fi vorbit de demisie si ca ar exista vreo ruptura intre el si Liviu Dragnea.

“Domnul premier Mihai Tudose este barbat, stie foarte bine ce inseamna guvernarea. Si nu se joaca cu asa ceva. Este un om extrem de serios si un premier foarte bun, un om hotarat care cu siguranta va dezvolta Romania” a afirmat Badalau, dupa sedinta informala de la sediul partidului. 

Intrebat daca va exista o remaniere asa cum a anuntat premierul, Badalau a raspuns: “Va exista o remaniere, atata timp cat Mihai Tudose spune ca avem in anumite zone ramaneri in urma, in CEx va veni cu motivarea si noi vom lua decizia, propunand alte nume. Sigur, este suparat pentru ca unele lucruri nu functioneaza in guvern. Ieri am avut o discutie de doua ore jumatate in guvern pe acelesi motiv. Mie personal nu mi-a spus niciodata ca isi da demisia” a spus Badalau. 

Senatorul a negat ca ar exista probleme in relatia dintre Dragnea si Tudose.  “Nu ii reproseaza nimic presedintele de partid. Nu e nicio ruptura, sunt la masa amandoi si discuta amical. Nu a fost niciun scandal. Sunt discutii. E extrem de suparat si dansul considera ca sunt incetiniri” a spus el.

UPDATE 1: Confruntarea barbateasca despre care a vorbit Tudose a avut loc intr-o sedinta de urgenta a liderilor PSD, care s-au reunit la ora 13.30. Premierul Mihai Tudose a declarat, marti, la finalul sedintei PSD, ca s-a stabilit lista cu ministrii care vor fi remaniati, dar nu a vrut sa spuna care vor fi acestia. “Am stabilit impreuna lista cu ministrii care vor fi remaniati, nu va spunem acum numele. S-a stabilit ca decizia finala sa fie luata la CEX, joi dupa amiaza”, a declarat Mihai Tudose jurnalistilor prezenti.

Potrivit primului ministru, sunt vizati in primul rand cei trei ministri cu probleme penale (n.red. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie), despre care a precizat ca exista o perceptie negativa la nivelul opiniei publice, dar si mesaje foarte clare de la Comisia Europeana. In plus, Tudose a adaugat ca exista cel putin alti doi ministri care ar putea fi inlocuiti: “Sunt cel putin inca doi ministri pe care am sa-i rog sa paraseasca Guvernul.”

Despre acestia el a refuzat sa dea amanunte: “O sa imi asum propunerile si o sa supun votului coalitiei”. Insa asta nu a oprit presa sa faca speculatii cu privire la ministrii care ar putea fi dati afara din Guvern. Surse politice au declarat pentru Mediafax ca cei doi ministri la care s-a referit Mihai Tudose sunt cel al Transporturilor, Razvan Cuc, si cel pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.

In aceeasi ordine de idei, batalia dintre Dragnea si Tudose ar putea avea loc si in Parlament, la votul din Senat pe Split TVA si supraaciza. Plenul Senatului s-a reunit la ora 16:00, iar votul va avea loc in jurul orelor 17:00.

STIRE INITIALA

 

Intrebat daca problemele de imagine sugerate de recentul sondaj Avangarde ar putea fi provocate si de prezenta unor ministri cu probleme penale in Guvern, Tudose a raspuns: “Da”. “Mai sunt inca cel putin doi ministri pe care am sa ii rog sa paraseasca cabinetul”, a spus Tudose, invitat la Antena 3, la emisiunea lui Mihai Gadea. Acesta a precizat ca sunt trei ministri care creeaza “probleme si le nivel de perceptie publica si la nivel de Comisie Europeana”.

Primul ministru a mai spus ca va lua o decizie in aceasta saptamana. “Nu putem sa guvernam cu forta, impotriva a ceea ce vrea poporul roman. De aici pleaca nemultumirea mea si-atunci, daca lucrurile stau asa, o analiza, ori sunt eu de vina, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niste lucruri in guvern care justifica aceste cifre – prezenta unor ministri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor ministri sau lipsa de rezultate -, saptamana asta voi lua niste decizii, dure, dar necesare’, a spus premierul Mihai Tudose.

Intrebat de Mihai Gadea daca aceste probleme ar putea fi legate de existenta unor ministri cu probleme penale in guvern, Tudose a raspuns: ‘Da. (…) Daca tot facem un reset la partea de imagine si de efecte ale guvernarii, va spun ca mai sunt inca cel putin doi ministri, pe care am sa-i rog sa paraseasca cabinetul. (…) O miniremaniere. (…) Sunt trei (ministri – n.r.) cu probleme, care, intr-adevar, creeaza probleme si la nivel de perceptie publica si unele dintre situatii si la nivel de Comisie Europeana’.

Ministrii cu “probleme penale” din Guvern sunt Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie. Sevil Shhaideih este cunoscuta ca o apropiata a lui Liviu Dragnea si a fost de altfel si prima optiune a acestuia pentru functia de prim ministru. Sevil Shhaideh si Rovana Plumb sunt in vizorul DNA pentru hotararea de guvern prin care Lacul Belina a trecut in administrarea consiliului local Teleorman.

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat vinerea trecuta, la postul de televiziune Antena 3, un sondaj Avangarde potrivit caruia cota de incredere a romanilor in guvernul PSD-ALDE condus de Mihai Tudose a scazut in ultima luna si se afla undeva la 25-26%. Pieleanu a declarat si ca doar 27% dintre romani au o parere favorabila fata de Mihai Tudose, mai putin decat luna trecuta.

Totodata, premierul Mihai Tudose a admis luni seara ca exista probleme in relatia pe care o are cu liderul PSD, Liviu Dragnea, dupa ce seful sau pe linie de partid negase existenta unor astfel de probleme. “Nu as putea spune ca suntem intr-un moment fericit al relatiei dintre noi”, a raspuns Tudose, intrebat la postul de televiziune Antena 3 ce relatie are cu Liviu Dragnea.

“O sa ne lamurim maine (…) Maine (n.red. marti) vom vorbi despre toate barbateste”, a precizat el. Intrebat daca are ceva sa isi reproseze, primul ministru a raspuns: “Sincer nu, chiar nu”.

Sursa foto: sputnik