Tuneluri care leaga Romania de Turcia in Marea Neagra. MIT sau REALITATE?

Teritoriul Romaniei este unul plin de mistere inca neelucidate. Exista un adevarat folclor care cuprinde povestiri nescrise, unele dintre ele referindu-se la o adevarata retea de tuneluri secrete dispuse sub Muntii Retezat, in zona Muntilor Bucegi, sub Ceahlau, in vestul tarii, in Oltenia si in Dobrogea.

Nu exista dovezi, insa se presupune ca au fost construite cu mii de ani in urma. Oricum, tunelurile i-au uimit pe specialisti prin complexitatea lor.

Este si cazul tunelurilor subterane de mii de kilometri lungime, aflate sub Marea Neagra, amintite intr-o cronica scrisa inaintea Primului Razboi Mondial, despre care se povestea ca serveau locuitorilor Dobrogei pentru a-si duce oile in Turcia.

In anii ’80, soldatii care munceau pe Canalul Dunare-Marea Neagra au descoperit din pura intamplare o alta gura de acces a acestor tuneluri. Aceasta se afla intr-un cimitir din Murfatlar si era folosita in dese randuri de muncitorii de la canal pentru a trece in Bulgaria.

CITESTE SI: Cercuri ciudate descoperite in Marea Adriatica

Exportul nu se realiza pe uscat sau cu vasele, ci prin doua tuneluri de dimensiuni impresionante, potrivit cronicii mentionate. Cele doua tuneluri ar porni din sudul Dobrogei actuale si din Cadrilater si traverseaza Marea Neagra. In timpul razboiului, aceste guri de acces au fost astupate din motive de siguranta nationala si au fost pazite. Exista banuieli cum ca Securitatea era la curent cu existenta acestor tuneluri megalitice si s-a interzis complet accesul catre caile de acces.

In alta ordine de idei, in ultima perioada se vorbeste si despre un alt fenomen. Astfel, se vehiculeaza ca la 45 de km nord-vest de Sulina, in Marea Neagra, ar fi un asa-zis Triunghi al Bermudelor, unde se presupune ca au disparut corabii, pasari, chiar si mici insule.

CITESTE SI: ESTE ACESTA INELUL NEGRU AL MORTII? VIDEO

Explicatiile fenomenului sunt inca relative, dar zona este cunoscuta din Evul Mediu. Micul Triunghi al Bermudelor, situat in apropiere de Insula Serpilor, s-ar deplasa spre litoralul romanesc, fenomenul fiind cunoscut si ca „Vartejul mortii”.  Primii care au vorbit despre asta au fost turcii.