TUPEU de BORFAS: Un DETINUT facea TRAFIC de INFLUENTA din PUSCARIE sub acoperirea de procuror DNA

Trei persoane, printre care si un DETINUT, vor fi prezentate vineri Tribunalului Bucuresti cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile intr-un caz de TRAFIC de INFLUENTA exercitat din penitenciar, prin telefon, si in care persoana s-a recomandat cu numele unui PROCUROR cu functie de conducere din DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA vor fi propusi pentru mandat de arestare preventiva GIGEL POPA, detinut in Penitenciarul Iasi, pentru TRAFIC de INFLUENTA (2 infractiuni) si introducere de bunuri si obiecte interzise in penitenciar, si COSTEL NICULAE si CIPRIAN GABRIEL DINU, retinuti pentru complicitate joi de procurorii anticoruptie in urma flagrantului realizat in acest caz.

CITESTE SI: ALINA BICA, HUIDUITA in penitenciar

DNA precizeaza ca, in perioada 3 — 9 aprilie, GIGEL POPA, din interiorul penitenciarului, in contextul unor convorbiri telefonice pe care le-a purtat cu doi primari de comuna, dupa ce s-a recomandat cu numele unui PROCUROR cu functie de conducere din DNA, a pretins de la acestia foloase necuvenite pentru a-si folosi influenta referitoare la tergiversarea cercetarilor intr-un pretins dosar penal ce ar fi fost constituit in urma unor denunturi formulate impotriva edililor respectivi si despre care inculpatul pretindea ca erau inregistrate pe rolul acestei unitati de parchet.

CITESTE SI: GIGI BECALI, MANTUIT si DEZLANTUIT: Ce a spus despre STEAUA, PONTA, PUSCARIE si VIITOR 

“In cazul unuia dintre primari, GIGEL POPA a pretins, in scopul mentionat, “zece mielusei europeni” (expresie codificata referitoare la suma de 10.000 de euro). La 9 aprilie, inculpatul Dinu, beneficiind de sprijinul lui COSTEL NICULAE, complici ai pretinsului “PROCUROR DNA”, au acceptat de la functionarul public suma de 10.000 euro, echivalentul in lei si produse alimentare din carne (10 miei), moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. In perioada respectiva, convorbirile telefonice cu cei doi primari au fost purtate de GIGEL POPA de pe un telefon mobil, pe care l-a introdus ilegal in penitenciar”, se arata in comunicat.

Sursa foto: realitatea.net