Turcescu sare in apararea lui Basescu in scandalul “PONTA OFITER ACOPERIT”

ROBERT TURCESCU, NADINA FORGA, OFITER ACOPERIT, PRESA, DEZVALUIRE ROBERT TURCESCU, SORINA MATEI, IOANA ENE DOGIOIU

Fostul jurnalist ROBERT TURCESCU a publicat pe blogul sau un document oficial, menit sa sustina afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora Victor Ponta ar fi fost OFITER ACOPERIT al SIE.

Sub titlul “Cavalerii Romaniei si serviciul lor credincios in slujba tarii. O lista cu Victor Ponta si multi altii”, TURCESCU a publicat un decret privind conferirea unor decoratii nationale in anul 2002 de catre fostul sef de stat Ion Iliescu.

“Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Nastase. Mai jos, lista tuturor celor care in noiembrie 2002 au primit aceasta distinctie, dar si alte decoratii, unele chiar mai importante. Va recomand o lectura atenta, numele sunt nume sonore”, noteaza TURCESCU, potrivit psnews.ro.

Citeste si: BASESCU: VICTOR PONTA A FOST OFITER ACOPERIT IN PERIOADA 1997-2001. MELESCANU I-A FOST COMPLICE

Printre cei care au primit aceeasi dictinctie cu Victor Ponta se regasesc Rovana Plumb (la acea vreme secretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor), Pavel Abraham (la acea vreme secretar de la stat in Ministerul de Interne), Gabriel Oprea (la acea vreme prefect de Bucuresti), George Maior (la acea vreme secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale) sau Ionel Blanculescu (atunci presedinte la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare).

TURCESCU insinueaza si de ce a publicat aceasta lista: Potrivit legii, distinctia Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler este acordata de presedintele tarii doar celor care au adus “servicii exceptionale” statului si poporului roman sau s-au remarcat prin “acte de eroism savarsite in serviciul militar”. Legea are, insa, si o prevedere mai vaga cand vorbeste despre aceasta decoratie care poate fi acordata pentru “merite deosebite in activitate”.

Gradul de cavaler al Ordinului “Servicul Credincios” este asimilat gradului de locotenent”, mai spune fostul jurnalist.

Din documentul publicat de TURCESCU, mai reiese ca s-a conferit Ordinul national Pentru Merit in grad de Cavaler mai multor persoane, cel mai cunoscut nume fiind cel al lui Leonard Orban (secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene la acea vreme).

Citeste si: A EXPLODAT! GESTUL FACUT DE TURCESCU IMEDIAT DUPA CE BASESCU L-A DESCONSPIRAT PE PONTA

Totodata, cu Ordinul national Steaua Romaniei in grad de Cavaler au fost decorati, printre altii, Mihai Tanasescu (atunci ministru de Finante), Rodica Stanoiu (atunci ministru al Justitiei), Ioan Rus (ministru de Interne la acea vreme), Ilie Sarbu (atunci ministrul Agriculturii) sau Ecaterina Andronescu (atunci in functia de ministru al Educatiei).