TURCIA: 29 de persoane au fost ARESTATE dupa UCIDEREA procurorului luat ostatic

Autoritatile din Turcia au arestat 29 de persoane suspecte de legaturi cu miscarea Partidul Revolutionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C), dupa ce un procuror luat ostatic marti de presupusi membri ai gruparii a fost ucis, relateaza agentia Anadolu in pagina electronica.

Politia a efectuat raiduri in locuinte din provinciile Izmir, Eskisehir si Antalya, la o zi dupa ce procurorul Mehmet Selim Kiraz, luat ostatic intr-un tribunal din Istanbul de presupusi membri ai gruparii de stanga DHKP-C, a fost impuscat mortal.

Procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost luat ostatic in cursul unui proces referitor la cazul unui adolescent, Berkin Elvan, impuscat mortal de fortele de ordine la protestele privind parcul Gezi din Istanbul.

CITESTE SI: ISTANBUL: Doi barbati inarmati au fost impuscati, procurorul luat ostatic,ranit mortal. UPDATE

In cursul operatiunilor de miercuri, 19 persoane au fost retinute in Antalya, cinci in Izmir si alte cinci in Eskisehir.

Partidul Revolutionar pentru Eliberarea Poporului, fondat in 1978, este considerat organizatie terorista de Turcia, Statele Unite si Uniunea Europeana.

In ultimii ani, organizatia de stanga a comis mai multe atacuri impotriva politiei si a consulatelor straine. De asemenea, gruparea a comis un atac cu bomba saptamana trecuta la redactia publicatiei Adimlar din Istanbul, soldat cu moartea unui jurnalist si ranirea altor trei.

CITESTE SI:ALERTA in Turcia: Doua PERSOANE INARMATE au intrat intr-un sediu al PARTIDULUI DE GUVERNAMANT din Istanbul

DHKP-C a comis un atac sinucigas asupra ambasadei SUA in Ankara in 2013, omorand un ofiter de securitate si ranind altii.