AVION DE VANATOARE RUSESC DOBORAT DE TURCIA: Unul din PILOTI a fost RECUPERAT de ARMATA SIRIANA. UPDATE

TURCIA a DOBORAT, marti, un AVION de VANATOARE rusesc la frontiera sa cu SIRIA, anunta CNN-Türk, citat de presa din Rusia.

UPDATE 11.00: RUSIA a anuntat ca a SUSPENDAT orice colaborare militara cu TURCIA!

UPDATE 10.55:  Unul dintre cei doi piloti rusi ce s-au catapultat din AVIONUL DOBORAT marti de TURCIA a fost preluat de armata siriana si este dus la baza ruseasca de acolo, a declarat miercuri ambasadorul rus din Franta.

“Unul dintre cei aflati la bord a fost ranit in timp ce se parasuta si ucis in mod salbatic de jihadistii din zona iar celalalt a reusit sa scape si, potrivit ultimelor informatii, a fost preluat de armata siriana si ar trebui sa se duca inapoi la baza aeriana a Rusiei”, a declarat ambasadorul Alexandre Orlov pentru postul de radio Europe 1.

UPDATE miercuri 10.00:  Ministrul rus al apararii, Sergei, Shoigu a declarat miercuri ca Rusia isi va trimite sistemul avansat de aparare aeriana S-400 la baza sa aeriana din provincia siriana Latakia. 

UPDATE 21:07: NATO: Avionul militar rus doborat INTRASE in SPATIUL AERIAN al TURCIEI

UPDATE 18.40 Ministerul de Externe al Turciei i-a convocat marti pe reprezentantii celor CINCI MEMBRI PERMANENTI AI CONSILIULUI DE SECURITATE al Organizatiei Natiunilor Unite pentru a-i informa cu privire la DOBORAREA UNUI AVION DE LUPTA RUS, a declarat un oficial turc, relateaza Reuters.

Reprezentanti ai SUA, Rusia, China, Franta si Marea Britanie au fost convocati dupa ce un avion rus a fost doborat in Turcia in apropiere de frontiera cu Siria, ceea ce a provocat un raspuns furios din partea Moscovei. Armata turca a afirmat ca a avertizat in mod repetat avionul dupa ce aparatul de zbor a incalcat spatiul aerian turc, ceea ce Rusia neaga.

UPDATE 18.05 ARMATA TURCA a prezentat un GRAFIC ce arata ca AVIONUL MILITAR RUS SU-24 intrase in SPATIUL AERIAN AL TURCIEI inainte de a fi DOBORAT DEASUPRA SIRIEI, relateaza publicatia britanica The Independent.

Ankara a anuntat ca fortele sale au doborat avionul Su-24 cu ajutorul a doua avioane de vanatoare F16, dupa ce aparatul rus a fost avertizat de 10 ori intr-un interval de cinci minute sa paraseasca spatiul aerian turc. Ministerul Apararii rus a confirmat ca unul dintre avioanele fortelor sale aeriene a fost doborat deasupra Siriei, dar sustine ca aparatul nu a violat spatiul aerian al Turciei.

Intr-o declaratie, armata turca a afirmat ca un avion militar strain a fost lovit in conformitate cu regulile sale de angajare in lupta. Un oficial turc a precizat ca este vorba de o actiune de aparare a teritoriului suveran al Turciei si ‘nu impotriva unei anumite tari’.

Un alt oficial turc a explicat, pentru Reuters, ca spatiul aerian al Turciei a fost incalcat de mai multe ori de aparatul de zbor care a fost ulterior doborat.

Totusi, oficiali militari rusi au sustinut ca avionul se afla deasupra teritoriului sirian si ca se pare ca el a fost lovit de tiruri de artilerie de la sol. Ei au adaugat ca pot dovedi ca avionul s-a aflat deasupra teritoriului sirian ‘in toate momentele’.

UPDATE 18.00 LAVROV isi anuleaza VIZITA la ISTANBUL, dupa DOBORAREA AVIONULUI RUSESC de catre TURCIA

UPDATE 17.45  TUSK: UE cere un raspuns ‘CALM’ la doborarea ‘periculoasa’ a AVIONULUI RUS IN TURCIA

UPDATE 17.00 PUTIN: TURCIA doreste sa puna NATO in slujba gruparii STATUL ISLAMIC

UPDATE 16.30 Contre pe tema AVIONULUI DE VANATOARE DOBORAT: Nu a parasit SPATIUL AERIAN AL SIRIEI; Au fost AVERTIZATI de 10 ori in 5 minute

UPDATE 16.10 REBELII SIRIENI au atacat un ELICOPTER RUSESC

UPDATE 15.45 Ambii piloti rusi ai AVIONULUI DE VANATOARE SU-24 au MURIT, informeaza Realitatea Tv. Unul dintre piloti fusese confirmat mort de catre REBELII SIRIENI (vezi video AICI).

UPDATE 15.15 Presedintele RUSIEI, VLADIMIR PUTIN, a declarat ca AVIONUL DE VANATOARE RUSESC doborat de Turcia se afla la patru kilometri in interiorul Siriei, denuntand in acelasi timp gestul guvernului de la Ankara: “Acest gest reprezinta o INJUNGHIERE PE LA SPATE din partea COMPLICILOR TERORISTILOR”. In acelasi timp Putin sustine ca Turcia este principalul importator de PETROL din partea STATULUI ISLAMIC. 

“Turcia trebuia sa vina sa discute cu noi, nu sa planga la NATO. Turcii vor sa transforme NATO in instrument de politica externa a ISIS. Vor fi CONSECINTE SERIOASE pentru Turcia. Nu vom uita aceste atrocitati”, a mai adaugat Putin. 

In urma cu o saptamana, la Summit-ul G20 din Antalya, Putin sustinea ca state de la acea masa erau SUSTINATORI ai ISIS. 

UPDATE 14.15 O ‘reuniune extraordinara’ a NATO va avea loc marti, la ora 16:00 GMT, ‘la cererea Turciei’, in urma incidentului de la granita turco-siriana unde un avion rus de vanatoare Su-24 a fost doborat de aviatia turca, Ankara sustinand ca aparatul a incalcat spatiul aerian turc, transmit AFP si RIA Novosti.

UPDATE 14.00Cum trateaza PRESA RUSEASCA subiectul AVIONULUI DOBORAT de TURCIA

UPDATE 12.00: Presa din Tara Semilunei anunta in mediul on-line ca unul dintre cei doi PILOTI ai AVIONULUI DOBORAT a fost capturat de REBELII SIRIENI.

Un AVION de VANATOARE RUSESC, de tip SU-24, s-a PRABUSIT, cuprins de flacari, marti, intr-o zona de pe teritoriul SIRIEI foarte aproape de frontiera cu TURCIA, a relatat Reuters, citand postul de televiziune privat turc Haberturk TV.

Avioane F-16 ale aviatiei turce au DOBORAT aparatul de zbor care intrase in spatiul aerian al TURCIEI, a declarat un responsabil militar de la Ankara. AVIONUL DOBORAT s-a PRABUSIT pe teritoriul sirian la 5 km la frontiera cu Turcia. Potrivit RIA Novosti, pilotii au reusit sa se catapulteze.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: karadeniz