TURCIA: Doi militari UCISI intr-un atentat cu MASINA-CAPCANA intr-o PROVINCIE KURDA

DOI MILITARI au fost UCISI si alti patru raniti sambata seara intr-un ATENTAT CU MASINA CAPCANA care a explodat in momentul trecerii unui convoi militar in provincia kurda DIYARBAKIR, din sud-estul Turciei, au anuntat autoritatile locale, relateaza AFP.

Acest atentat, care nu a fost imediat revendicat, a avut loc dupa ce fortele aeriene turce au lansat sambata o serie de bombardamente asupra bazelor rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului.

CITESTE SI: DAVUTOGLU: Actiunile TURCIEI impotriva STATULUI ISLAMIC si REBELILOR KURZI vor continua 

Potrivit unui comunicat al guvernoratului provinciei, masina capcana a explodat in districtul Lice in momentul sosirii unui CONVOI DE JANDARMI chemati in zona pentru un incendiu de masina, provocand moartea a doi militari si ranirea altor patru.

“O operatiune de amploare a fost lansata in regiune pentru gasirea autorilor acestui atac”, se mentioneaza in comunicat.

PKK a calificat sambata drept o “agresiune” bombardamentele lansate de armata turca asupra bazelor sale si a afirmat ca au fost “incalcate CONDITIILE DE INCETARE A FOCULUI” intre luptatorii sai si fortele de securitate turce, valabile din martie 2013. Guvernul de la Ankara a ordonat aceste lovituri aeriene dupa o serie de atacuri atribuite in ultimele zile militantilor PKK impotriva politistilor turci.

Sursa foto: todayszaman