TURCIA: DOI MORTI si 24 de RANITI in urma unui ATAC SINUCIGAS al PKK

Doi SOLDATI TURCI au fost UCISI si alti 24 RANITI, duminica dimineata,  intr-un ATAC SINUCIGAS al rebeliunii kurde a PKK impotriva unui SEDIU al JANDARMERIIEI, in regiunea Agri (est), a anuntat agentia guvernamentala turca Anadolu citata de AFP.

Un TRACTOR cu EXPLOZIBILI a intrat in sediul unei sectii de jandarmerie, in apropierea orasului Dogubayazit, a anuntat Anadolu. Acesta este primul atentat de acest tip semnalat de la reluarea violentelor intre Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si fortele turce.

CITESTE SI: TURCIA: Peste 1.300 de REBELI kurzi si teroristi ai STATULUI ISLAMIC au fost ARESTATI 

In alt atac comis duminica si atribuit PKK, un soldat turc a fost ucis si patru au fost raniti in timp ce o mina a explodat la trecerea unui convoi militar pe un drum din provincia Mardin (sud-est).

De la declansarea la 22 iulie a atacurilor cotidiene de catre PKK, cel putin 17 membri ai fortelor de ordine turce au fost ucisi si zeci raniti. Armata turca efectueaza la randul sau raiduri masive impotriva pozitiilor fortelor de gherila in muntii din nordul Irakului. Cel putin 260 de combatanti kurzi au fost ucisi si aproape 400 raniti in aceste raiduri, a anuntat o sursa oficiala turca.

Sursa foto: hurryiet