TURCIA: Doua EXPLOZII produse langa gara centrala din ANKARA s-au soldat cu 86 de MORTI si 126 de RANITI. Reactia lui Erdogan. VIDEO UPDATE

Doua EXPLOZII PUTERNICE au avut loc sambata langa gara centrala din capitala turca, ANKARA, cauzand moartea a cel putin 10 de persoane, informeaza agentiile de presa Reuters si AFP.

UPDATE 16:33: Presedintele turc RECEP TAYYIP ERDOGAN a condamnat “atacul plin de ura” de sambata indreptat impotriva militantilor opozitiei care urmau sa participe la o manifestatie pentru pace la Ankara, atac soldat cu cel putin 30 de morti si 126 de raniti, relateaza AFP.

“Condamn ferm acest atac plin de ura impotriva unitatii noastre si a pacii din tara noastra”, a reactionat ERDOGAN, intr-o declaratie postata pe site-ul internet al presedintiei turce.

“Hotararea si solidaritatea pe care le vom arata dupa acest atac va fi raspunsul cel mai puternic si cel mai semnificativ dat terorismului”, a adaugat el.

UPDATE 16:14: 86 de morti si 126 de raniti este cel mai nou bilant anuntat de autoritatile turce dupa atentat. (Reuters)

UPDATE 11.50: BILANTUL PROVIZORIU al victimelor atentatului de la gara centrala din ANKARA a crescut la 35 conform agentiilor de presa internationale, aceleasi surse informand ca deflagratiile au fost urmarea unui ATENTAT SINUCIGAS ramas, deocamdata, nerevendicat.

UPDATE 11.40: Premierul turc Ahmet Davutoglu i-a convocat de urgenta pe sefii serviciilor de securitate din Turcia, dupa explozia de sambata dimineata, noteaza Reuters. Oficiali ai Guvernului de la Ankara au declarat ca explozia de sambata este un atentat terorist si investigheaza pista unui atacator sinucigas, anunta Reuters.

STIRE INITIALA

Agentia AFP informeaza despre cel putin 10 MORTI, in timp ce Reuters, care citeaza Dogan News Agency, vorbeste despre cel putin 20 de persoane care au MURIT in aceste EXPLOZII, in timp ce peste 100 de oameni sunt RANITI.

EXPLOZIILE au avut loc sub estacada care duce spre gara centrala din ANKARA. La fata locului a fost trimis un mare numar de ambulante. Deocamdata, nu este cunoscuta cauza EXPLOZIILOR, insa potrivit postului de televiziune CNN Turk ele ar avea legatura cu planificatul “mars pasnic de protest” organizat de formatiuni sindicale in acord cu autoritatile, in sustinerea pacii si pentru condamnarea organizatiilor teroriste kurde.

Martori oculari relateaza ca politia incercuise anterior zona unde au avut loc EXPLOZIILE si unde se adunau participantii la marsul de protest, perchezitionandu-i inainte sa-i lase sa treaca si din acest motiv versiunea privind un atentat sinucigas nu ar fi, in opinia lor, sustenabila.

In prezent, locul este incercuit, iar caile de acces spre el sunt blocate. La fata locului se afla medici si politisti.

Sursa foto: hurriyet