VIDEO TURCIA: EXPLOZIE de PROPORTII in centrul Ankarei. Cel putin 37 de morti si 125 de raniti. UPDATE

Mai multe persoane au fost ucise si numeroase ranite intr-o explozie violenta care a avut loc duminica seara in centrul Ankarei, au relatat canalele de televiziune locale, evocând un atentat, relateaza AFP.

UPDATE 09.15Cel putin 37 de morti si 125 de raniti, dintre care 19 in stare critica este ultimul bilant al acestui nou atentat cu masina capcana comis duminica seara intr-o statie de autobuz din centrul capitalei Turciei, Ankara, potrivit unui anunt al ministrului turc al Sanatatii, citat de Reuters. Atentatul nu a fost revendicat pana acum, insa banuielile autoritatilor merg catre Partidul Muncitorilor din Kurdistan sau o grupare afiliata. Autoritatile turce ar urma sa anunte oficial luni numele organizatiei responsabile pentru comiterea atentatului. “Atacul sporeste determinarea noastra de a lupta impotriva terorismului”, a afirmat duminica seara presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, citat de Reuters. Autoritatile din Ankara cenzureaza accesul la Facebook si Twitter, dupa ce imagini de la locul atentatului au fost postate pe retelele de socializare. Ankara este lovita de al doilea atentat cu masina capcana in mai putin de o luna: pe 17 februarie, cel putin 28 de persoane au fost ucise, iar 61 au fost ranite in centrul capitalei Turciei, in urma unui atentat cu masina capcana ce a vizat vehicule militare.

UPDATE 21:13: Explozia de la Ankara a fost un atentat cu masina capcana, soldat cu cel putin 25 de morti si 75 de raniti, anunta AFP. Atacul ar fi fost comis de militanti PKK sau grupuri afiliate, arata investigatiile initiale ale autoritatilor turce, potrivit Reuters.

Stire initiala 

Potrivit agentiei turce Dogan ar fi cel putin 5 morti, comparativ cu BBC care anunta cel putin 28 de persoane decedate

Numeroase ambulante au fost trimise la fata locului, in Piata Kizilay, in centrul metropolei turcesti, potrivit televiziunilor. 

In imaginile difuzate de televiziuni puteau fi vazute autobuze calcinate si numerosi membri ai echipelor de salvare transportand raniti. 

Ministerul roman de Externe declara ca nu sunt indicii precum printre victime ar fi romani, potrivit unui comunicat de presa.

Sursa foto: agerpres