TURCIA: FETHULLAH GULEN este mai periculos decat OSAMA BIN LADEN

Predicatorul turc FETHULLAH GULEN (foto), autoexilat in SUA si pe care Ankara il acuza ca este “creierul” puciului esuat din 15 iulie, ar fi “mai periculos decat Osama Bin Laden”, a declarat sambata ministrul turc pentru afaceri europene, Omur Celik.

“Seful teroristilor, FETHULLAH GULEN, este chiar mai periculos decat Osama Bin Laden”, a spus Celik intr-o interventie in direct la postul NTV, informeaza EFE, citata de Agerpres. Totodata, agentia Anadolu, citata de AFP, a relatat ca un nepot al predicatorului FETHULLAH GULEN a fost retinut. Muhammet Sait Gulen a fost retinut la Erzurum in cadrul anchetei privind tentativa de lovitura de stat din Turcia din noaptea de 15 spre 16 iulie, a relatat Anadolu, fara alte precizari.

CITESTE SI: LOVITURA DE STAT ESUATA IN TURCIA: O TREIME DINTRE AMIRALI SI GENERALI, IN AREST

Pe de alta parte, Celik a reprosat Europei atitudinea de dupa puciul esuat. “Aliatii nostri ar fi trebuit sa vina sa ne viziteze la Ankara”, in semn de sprijin pentru guvern dupa puci, a spus el. “Trebuie sa incepem o noua faza cu aliatii nostri din NATO, cu un nou punct de pornire. Lupta poporului turc trebuie sprijinita”, a adaugat Celik.

In ciuda criticilor exprimate, ministrul pentru afaceri europene a subliniat ca punerea in aplicare a acordului dintre UE si Ankara “pe tema refugiatilor continua fara sincope, in ciuda loviturii de stat din Turcia”. Incheiat in martie, acest acord a dus la reducerea afluxului de migranti catre Europa occidentala, aminteste AFP.

Sursa foto: hurryiet