Turcia: Guvernul a concediat 350 de politisti in urma scandalului de coruptie

Aproximativ 600 de politisti au fost dati afara sau mutati, luni noaptea, la Ankara, Turcia. Este cea mai mare actiune de acest fel, Guvernul turc luand aceasta masura in urma unei anchete de coruptie, noteaza presa turca citata de Ziare.com.

350 de politisti au fost demisi din politia din Ankara. Acestia lucrau in unitati specializate in terorism, informatii, crima organizata, infractiuni financiare, infractiuni cibernetice si trafic, scrie Hurriyet. 80 dintre acestia erau sefi de politie, iar ceilalti politisti de rang inferior. Inclusiv adjunctul sefului de politie din Ankara a fost demis.

Ancheta a inceput la 17 decembrie 2013 si pana la actiunea de luni noaptea alte cateva sute de politisti din intreaga tara au fost demisi sau mutati. Doi fii de fosti ministri si directorul general al bancii de stat Halkbank sunt in arest in cadrul aceleiasi investigatii.

Investigatia a scos la iveala conflictul dintre partidul de guvernare, AKP, si miscarea liderului religios Fethullah Gulen, ai carui adepti detin pozitii-cheie in serviciile secrete, politie si sistemul de justitie si care ar fi initiat ancheta.

Sursa foto: hurriyet.tr