TURCIA: Inca 2 persoane ARESTATE in legatura cu ATACUL SINUCIGAS de la ISTANBUL

POLITIA TURCA a arestat inca doi suspecti in legatura cu ATENTATUL SINUCIGAS atribuit gruparii STATUL ISLAMIC (SI) din centrul istoric al ISTANBULULUI in care si-au pierdut viata marti ZECE TURISTI GERMANI, a anuntat joi ministrul de interne Efkan Ala, citat de AFP si Reuters.

‘Ancheta noastra care a vizat cartierul SULTANAHMET continua. Numarul persoanelor arestate a crescut la sapte’, a spus Ala intr-un discurs sustinut in fata ambasadorilor turci reuniti la Ankara.

Atentatul a vizat marti dimineata un grup de turisti germani aflati la cateva sute de metri de Hagia Sofia si de Moscheea Albastra, doua dintre cele mai vizitate monumente din cel mai mare oras al Turciei.

CITESTE SI: ATENTAT ISTANBUL: RUSIA CONFIRMA ARESTAREA IN TURCIA A TREI CETATENI RUSI

Potrivit autoritatilor turce, atentatul a fost comis de un sirian de 28 de ani, care potrivit media s-ar numi Nabil Fadli. Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a precizat miercuri seara ca a intrat cateva zile mai devreme pe teritoriul turc din Siria, ca ‘simplu migrant’. ‘Acest individ nu era sub supraveghere si deci nu era cautat’, a spus Davutoglu in fata presei.

Un numar de 17 persoane au fost ranite in atac, din care sase erau inca spitalizate miercuri, a spus Davutoglu.

Dupa atentatul, atribuit jihadistilor, in care au murit 103 persoane in fata garii din Ankara in luna octombrie, politia turca a inmultit raziile in mediile jihadiste si a intarit controalele la frontiera pentru a incerca sa limiteze fluxul de recruti straini care se alatura gruparii SI in Siria.

Mult timp acuzata de toleranta excesiva fata de rebelii radicali in lupta cu regimul de la Damasc, Turcia s-a alaturat anul trecut coalitiei internationale antijihadiste, noteaza AFP.

Sursa foto: presalibera