TURCIA: Manifestatie la ISTANBUL pentru eliberarea a doi ZIARISTI INCARCERATI

Sute de persoane au manifestat duminica in fata sediului ziarului Cumhuriyet din Istanbul pentru a cere ELIBERAREA A DOI DINTRE ZIARISTII PUBLICATIEI incarcerati si acuzati ca au LIVRAT ARME din Turcia REBELILOR ISLAMISTI SIRIENI, relateaza AFP.

Manifestantii, in principal ziaristi si alesi opozitiei regimului presedintelui islamo-conservator RECEP TAYYIP ERDOGAN, au cerut eliberarea ziaristilor Can Dündar si Erdem Gül, inculpati joi pentru ‘terorism’, ‘spionaj’ si ‘divulgare de secrete de stat’ si inchisi in apropiere de Istanbul.

‘Aparam libertatea presei’, ‘presa libera nu va fi redusa la tacere’, se afla inscris pe pancartele manifestantilor.

CITESTE SI: TURCIA: MOARTE SUSPECTA A UNEI JURNALISTE BRITANICE DE INVESTIGATII IN TOALETA AEROPORTULUI DIN ISTANBUL

In cursul manifestatiei, presedintele Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat) Kemal Kiliçdaroglu a calificat incarcerarea ziaristilor Dündar si Gül ‘pata neagra in istoria presei’. ‘Avem responsabilitatea de a proteja media si democratia’, a adaugat el.

Dündar si Gül au scris din inchisoare, cerand liderilor UE si Turciei respectarea libertatii presei inainte de a semna un acord privind imigrantii. Un summit UE-Ankara pe aceasta tema are loc duminica la Bruxelles.

Sursa foto: timesofisrael