TURCIA nu va introduce VIZE PENTRU CETATENII RUSI ca raspuns la ACTIUNILE MOSCOVEI

TURCIA nu intentioneaza, la ora actuala, sa introduca VIZE PENTRU CETATENII RUSI, ca raspuns la ACTIUNILE RUSIEI in acest sens, a anuntat AMBASADA TURCIEI DE LA MOSCOVA, informeaza vineri agentia de presa Interfax.

‘Turcia nu intentioneaza sa ia decizii care sa afecteze poporul rus. Din acest motiv, pe ordinea de zi nu se afla, deocamdata, introducerea de vize pentru cetatenii rusi’, a anuntat Ambasada Turciei la Moscova, intrebata de Interfax daca Ankara va introduce vize.

‘Orice s-ar intampla, Turcia va continua sa-i trateze pe cetatenii rusi din Turcia in conformitate cu traditiile sale de ospitalitate si respect fata de oameni’, a subliniat misiunea diplomatica a Turciei.

CITESTE SI: ERDOGAN: AVEM DOVEZI PRIVIND IMPLICAREA RUSIEI IN TRAFICUL DE PETROL CU ISIS

In 27 noiembrie, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a anuntat ca, incepand cu 1 ianuarie 2016, Federatia Rusa va reintroduce vize pentru cetatenii turci cu pasapoarte obisnuite. O asemenea masura a fost initiata dupa ce aviatia turca a doborat un bombardier rus, in 24 noiembrie.

Imediat dupa incident, MAE rus le-a ‘recomandat’ rusilor sa evite in viitorul apropiat calatoriile in Turcia, iar la scurt timp agentia federala pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu sa retraga de la vanzare pachetele turistice spre aceasta tara, pentru ca a doua zi MAE rus sa le ceara rusilor aflati pe teritoriul Turciei sa revina in Federatia Rusa.

Sursa foto: mirror