TURCIA: Operatiune impotriva REBELILOR KURZI si a STAT ISLAMIC, la Istanbul. UPDATE

POLITIA TURCA a lansat, vineri dimineata, la Istanbul, o vasta OPERATIUNE impotriva unor presupusi militanti ai gruparii STAT ISLAMIC si a rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit presei turce citate de AFP.

UPDATE 11.50: Politia turca a arestat 251 de persoane in cadrul vastei sale operatiuni antiteroriste lansate vineri dimineata in toata tara si care a vizat gruparea radicala STAT ISLAMIC si rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anuntat guvernul de la Ankara, potrivit AFP.

La raidul POLITIEI ANTITERORISTE, in curs in mai multe districte ale celui mai mare oras al Turciei, participa aproape 5.000 de agenti sprijiniti de elicoptere, scrie agentia de presa Dogan. OPERATIUNEA intervine la patru zile dupa ATENTATUL SINUCIGAS de la SURUC(in apropierea frontierei siriene), soldat cu 32 de morti si peste 100 de raniti. Atacul a vizat militanti prokurzi si a fost atribuit de guvernul islamo-conservator turc miscarii jihadiste.

CITESTE SI: TURCIA: STAT ISLAMIC, principalul suspect dupa EXPLOZIA PUTERNICA DIN SURUC. Reactia presedintelui Erdogan. UPDATE 

Tot vineri dimineata, TURCIA, care decis sa-si intensifice lupta impotriva STAT ISLAMIC, a bombardat mai multe obiective apartinand miscarii radicale in Siria, dupa ce cu o zi in urma au avut loc confruntari intre armata turca si jihadisti la frontiera.

In ceea ce priveste PKK, organizatia a revendicat miercuri asasinarea a doi politisti, care au fost gasiti morti la domiciliul lor din Ceylanpinar (sud-est), un oras situat in apropiere de frontiera cu Siria, formatiunea kurda prezentand operatiunea ca represalii la atacul de la Suruc. Politia turca a arestat joi trei persoane in acest caz.

CITESTE SI: TURCIA: A fost gasit un SUSPECT in cazul ATENTATULUI DIN SURUC 

AFP aminteste ca guvernul turc a angajat in 2012 discutii cu PKK pentru a incerca sa puna capat rebeliunii care a facut aproximativ 40.000 de victime din 1984. Un armistitiu fragil a fost instituit acum doi ani, dar negocierile de pana acum nu s-au incheiat cu niciun acord.

Sursa foto: hurryiet