TURCIA: PARLAMENTUL A FOST EVACUAT sub amenintarea unui ATAC IMINENT

Parlamentul turc din Ankara a fost evacuat, luni dupa-amiaza, dupa anuntul privind un atac iminent asupra institutiei. Presa locala transmite ca portile parlamentului au fost inchise, relateaza Russia Today, citata de postul de televiziune Digi24.

In plus, strazile din zona au fost blocate de vehicule de interventie. Informatia a fost difuzata pe o retea sociala de un parlamentar pro-kurd, din opozitie, Ziya Pir: “Am fost anuntati in legatura cu un atac. Parlamentul este evacuat”. Nu au fost date insa informatii suplimentare despre aceasta alerta de securitate.

CITESTE SI: LOVITURA DE STAT ESUATA IN TURCIA: O TREIME DINTRE AMIRALI SI GENERALI, IN AREST

Alerta de luni vine la doua zile dupa lovitura de stat esuata, de la Ankara si Istanbul. Evenimentele din Turcia, de vineri noaptea si sambata, soldate cu cel putin 290 de morti, au alarmat atat Uniunea Europeana, cat si SUA. Premierul Binali Yildirim a anuntat ca o factiune militara a incercat sa preia puterea printr-o lovitura de stat. Confruntarile armate intre factiunea care a vrut sa rastoarne regimul si fortele guvernamentale au durat toata noaptea. Armata a doborat un elicopter al pucistilor, cladirea Parlamentului a fost bombardata, explozii au zguduit atat Ankara cat si Istanbulul si tancurile au blocat strazile principale.

Sambata dimineata, soldatii au inceput sa se predea iar putin inainte de miezul noptii, la 24 de ore de la izbucnirea violentelor, guvernul a anuntat ca a preluat complet controlul asupra tarii. Au fost facute mii de arestari si demiteri.

Sursa foto: hurryiet