TURCIA: Peste 1.300 de REBELI kurzi si teroristi ai STATULUI ISLAMIC au fost ARESTATI

GUVERNUL TURC a anuntat ca 1.302 persoane au fost ARESTATE pana in prezent in cadrul unei operatiuni impotriva PARTIDUL MUNCITORILOR DIN KURDISTAN (PKK), a formatiunilor de stanga si a gruparii STATUL ISLAMIC, relateaza miercuri DPA.

Nu a fost nici o departajare in ceea ce priveste numarul celor retinuti din fiecare grup si cati au ramas in arest. Potrivit unor oficiali kurzi, un numar mare dintre cei arestati in prima operatiune proveneau din GRUPRI KURDE SI DE STANGA.

Avioane ale fortelor aeriene turce au BOMBARDAT marti in provincia SIRNAK(sud-est) obiective ale rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care au deschis focul asupra fortelor de securitate.

CITESTE SI: TURCIA: ERDOGAN anunta suspendarea de facto a procesului de pace cu PKK 

Turcia a lansat vinerea trecuta o serie de raiduri aeriene contra bazelor PKK din nordul Irakului, ca riposta la atacurile sangeroase atribuite miscarii kurde care au vizat in ultimele zile membri ai fortelor de securitate.

In replica, Partidul Muncitorilor din Kurdistan a suspendat armistitiul pe care il respecta din 2013 si a revendicat asasinarea a doi soldati, sambata seara.

Sursa foto: telegraph