TURCIA: Presupusi JIHADISTI care pregateau un ATAC TERORIST au fost ARESTATI

Noua presupusi membri ai gruparii STATUL ISLAMIC (SI) care PREGATEAU UN ATAC SINUCIGAS cu bomba contra birourilor din Istanbul ale unui partid politic au fost ARESTATI, in urma unei decizii a tribunalului din Gaziantep, oras din sud-estul Turciei, relateaza Reuters.

Politia a retinut initial doi suspecti dupa o scurta actiune a politie, iar ceilalti sapte au fost capturati in raiduri desfasurate ulterior, potrivit unei declaratii a guvernatorului din Gaziantep.

La inceputul saptamanii trecute, treizeci de persoane suspectate ca ar apartine gruparii jihadiste SI au fost arestate in orasul KONYA din centrul Turciei, la o zi dupa o confruntare sangeroasa intre POLITIA TURCA si MILITANTII ISLAMISTI in sud-estul tarii. Raidul politiei antiteroriste a vizat o serie de locuinte situate in mai multe cartiere din Konya, localitate considerata drept bastion conservator.

CITESTE SI: ALEGERI IN TURCIA: PARTIDUL LUI ERDOGAN OBTINE MAJORITATEA IN PARLAMENT (REZULTATE PARTIALE)

Aceasta operatiune a avut loc dupa ce, pe 26 octombrie, doi politisti si noua presupusi combatanti ai Statului Islamic au fost ucisi intr-un schimb de focuri la Diyarbakir (sud-est), intr-una din cele mai grave confruntari inregistrate pe teritoriul turc de cand Ankara s-a alaturat COALITIEI ANTIJIHADISTI.

Opozitia turca acuza puterea islamo-conservatoare de la Ankara de o atitudine prea toleranta fata de miscarile jihadiste din Siria, care lupta impotriva presedintelui sirian Bashar al-Assad, pe care Turcia il vrea indepartat de la putere.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a angajat recent sa continue lupta impotriva ‘tuturor organizatiilor teroriste’ ce ameninta Turcia, intre care Statul Islamic, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si organizatii de extrema stanga.

Sursa foto: dailysabah