Turcia: Reforma justitiei a generat o bataie generala in Parlament. VIDEO

Parlamentul Turciei, intr-o bataie generala intre reprezentantii Puterii si ai Opozitiei de la Ankara, informeaza Hufiington Post citand presa locala.

Dupa aproape 20 de ore de discutii si negocieri aprinse, s-a iscat o bataie in toata regula din care un deputat al Partidului Popular Republican (de opozitie) a ajuns la spital cu nasul spart, iar un deputat al Partidului Dreptatii si Justitiei si-a rupt degetele de la o mana.

In urma incaierarii, noua lege, care ofera Ministerului Justitiei un control sporit asupra consiliului care numeste si supravegheaza judecatorii si procurorii, a fost aprobata sambata, scrie Huffington Post.

Citeste si: Proteste violente la Ankara ! Se cere eliberarea condamnatilor pentru lovitura de stat

Legea propune trecere Consiliului Suprem al Judecatorilor si Procurorilor sub controlul Ministerului Justitiei si a fost propusa de Partidul Dreptatii si Justitiei, al premierului Recept Tayyip Erdogan, partid care detine majoritatea in Parlament.

Opozitia sustine insa ca legea limiteaza independenta justitiei si ca ii favorizeaza pe premier si apropiatii sai, implicati intr-un scandal de coruptie.

Sursa foto si video: bbc.co.uk si youtube.com