TURCIA si ARABIA SAUDITA pregatesc o INVAZIE TERESTRA in SIRIA pentru a pune capat STATULUI ISLAMIC

TURCIA si ARABIA SAUDITA s-au decis sa invadeze Siria pentru a pune capat STATULUI ISLAMIC. In replica presedintele sirian BASHAR AL-ASAD a declarat intr-un interviu ca e la curent cu miscarile de trupe de la granita si a avertizat TURCIA si ARABIA SAUDITA sa nu intre in tara sa. Si rusii au avertizat saptamana trecuta ca o astfel de miscare ar fi contraproductiva.

In fapt regimul de la Damasc si Rusia sustin ca TURCIA si ARABIA SAUDITA nu au luptat deloc impotriva STATULUI ISLAMIC ci dimpotriva au inarmat grupuri de rebeli sa lupte contra regimului.

TURCIA si ARABIA SAUDITA au deplasat deja avioane, dar si armata intr-o baza din Turcia pentru a incepe de acolo invazia catre SIRIA. Se pare ca toate dispozitivele au fost trimise la baza militara Incirlik.

CITESTE SI: SIRIA: BILANTUL SOCANT AL RAZBOIULUI: 470 DE MII DE MORTI, 1,9 MILIOANE DE RANITI

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu a confirmat desfasurarea de forte chiar in aceasta dimineata intr-o declaratie pentru ziarul Yeni Safak. “ARABIA SAUDITA a declarat ca e extrem de hotarata pentru a lupta impotriva DAESH. Erau gata de mult sa trimita avioane si trupe”, a spus el.

“La fiecare sedinta Coalitiei am accentuat nevoia de a avea o strategie vasta orientata in lupta impotriva Daesh. Daca avem o astfel de strategie, apoi TURCIA si ARABAIA SAUDITA pot lansa o operatiune terestra”, a spus ministrul turc. Acesta a confirmat ca avioane, dar si personal militar au fost trimise la Incirlik, in Adana langa granita siriana, dar nu a putut specifica numarul acestora.

Sursa foto: BBC