TURCIA va amplasa corturi de partea SIRIANA A FRONTIEREI pentru 30.000 de REFUGIATI din ALEP

Autoritatile TURCE au anuntat sambata ca se pregatesc sa ridice de PARTEA SIRIANA A FRONTIEREI o tabara de CORTURI care vor putea adaposti 30.000 de persoane care au fugit din calea luptelor din provincia siriana ALEP, informeaza EFE, citat de Agerpres.

Anuntul a fost facut de Suleyman Tapsiz, guvernatorul provinciei Kilis, unde se afla punctul de trecere al frontierei de la Oncupinar, principala legatura intre provincia Alep si Turcia. De partea siriana a frontierei se afla blocati cel putin 15.000 de refugiati sirieni, potrivit cifrelor prezentate de ONU, cu toate ca Tapsiz a sustinut in fata presei ca in realitate cifra ar fi de 30.000-35.000 de refugiati. El a mai spus ca autoritatile turce le trimit alimente si ajutoare umanitare si vor crea o tabara de corturi pentru ei, la circa 1,5-2 kilometri de frontiera.

Totodata, Tapsiz a avertizat ca numarul refugiatilor blocati la granita ar putea ajunge la 70.000 daca vor continua bombardamentele “regimului sirian si ale avioanelor ruse” in regiune si a cerut comunitatii internationale sa intervina de urgenta pentru a pune capat raidurilor aeriene.

CITESTE SI: VIDEO CRIZA DIN SIRIA: POPULATIA DIN ALEP FUGE SPRE TURCIA DIN CAUZA BOMBARDAMENTELOR RUSESTI

Foto: Ruinele orasului Alep (sursa: telegraph)